Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

OPTREDEN 14 NOVEMBER IN DE SERENADE

Concordia eert jubilerend
zestal op concertavond

HENK VAN WEERT

Tijdens een huldigingsconcert zet de Liempdse fanfare Concordia zaterdag 14 november zes trouwe leden in het zonnetje. Zij hebben zelf het repertoire uitgezocht voor het optreden. Marinus van de Sande is met een 65-jarige staat van dienst het oudste lid dat wordt geëerd. Daarnaast zijn Herman van den Heuvel (60 jaar), Bert van Ruremonde (50), Tineke van Abeelen (40), Janneke van den Heuvel (25) en Harm van Ruremonde (12,5) jubilaris.

Lennisheuvel

Sint-Arnoldus

Samen met het muziekkorps uit Spoordonk vormt de fanfare Sint-Arnoldus zondag 8 november vanaf 14.30 uur één orkest. De muzikanten verzorgen een gratis herfstconcert in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Daar speelt ook de harmonie uit Middelbeers.

Esch

Elf-elfbal in De Es

Het carnavalsseizoen in Esch gaat traditioneel van start met het Elf-elfbal. In dorpshuis De Es worden zaterdag 7 november de prins(es) van de Oggelvorsenpoel bekend gemaakt. Het leutseizoen staat dit jaar in het teken van het thema: 'D'r schittert goud vur jong en oud'. Het programma voor de jeugd begint om 19.00 uur; later op de avond wordt de grote prins geïnstalleerd.

Het is voor het eerst dat Concordia de jubilerende leden huldigt tijdens een concert, vertelde voorzitter Hans Vermeulen deze week. Het gratis toegankelijke optreden vindt plaats in clubgebouw De Serenade en begint om 19.30 uur.

Voormalig tamboer-maître Herman van den Heuvel en oud-slagwerker Bert van Ruremonde waren jarenlang ook actief in het bestuur, maar zijn inmiddels rustend lid. Zij bevinden zich tijdens het huldigingsconcert dan ook onder het publiek als hun keuzenummers, respectievelijk de mars All-In en het slagwerknummer Wonderful Days, worden vertolkt.

De andere jubilarissen zijn actief op het podium. Oók nestor Marinus van de Sande (bariton), die koos voor Indian Summer. ,,Marinus wilde twee jaar geleden eigenlijk stoppen met muziekmaken toen we een andere dirigent kregen. Met de opmerking dat er op dinsdag, tijdens de repetitieavond toch niets op de televisie komt, wist de dirigent hem echter op andere gedachten te brengen. Toch houdt hij vast aan zijn gevleugelde uitspraak: 'Ik stap op voordat ze me wegkijken'. Maar ik geloof niet dat het ooit zover zal komen", grinnikt Vermeulen.

Trombonist en oud-bestuurslid Tineke van Abeelen koos een hit van René Froger uit voor de muzikale huldiging: This Is The Moment. Janneke van den Heuvel speelde altijd bugel, maar stapte twee jaar geleden over naar de bariton. Op haar verzoek vertolkt de fanfare Concerto d'Amore, terwijl slagwerker Harm van Ruremonde een werk koos waarin naast het blaasorkest ook de slagwerkgroep acteert: The Enjoyment of Cheese.

FOTO ONDER: De Liempdse fanfare Concordia huldigt zes jubilarissen. Van links naar rechts: Harm van Ruremonde, Tineke van Abeelen, Bert van Ruremonde, Janneke van den Heuvel, Herman van den Heuvel en Marinus van de Sande. (Foto: Albert Stolwijk).