Wandelen en spelletjesmiddag
bij Mullukzuipertjes Gemonde

Gemonde maakt zich op voor een nieuw carnavalsseizoen. Het dorp heet dan Mullukzuipertjesland en neemt zondag 15 november alvast een voorschot op de feestvierdaagse die begin februari 2016 op de rol staat.

Op 15 november start het carnavalsseizoen met een elf-elfactiviteit. Het wordt volgens secretaris Marina Schneider van De Mullukzuipertjes een 'superleuke' middag voor alle kinderen in Gemonde. De start is om 12.49 uur met een gezellige wandeltocht voor jong en oud. Deelnemers starten op volgorde van aanmelding.

Vanaf 14.11 kunnen kinderen in zaal De Schuif meedoen aan spelletjes. Ook kan de jeugd zich laten schminken en is er een bezoek van clown en goochelaar Wilco. ,,De ouders kunnen rustig bijkomen van de wandeltocht of natuurlijk gewoon meedoen met de spelletjes", aldus Schneider. De toegang tot alle activiteiten is gratis. De middag wordt afgesloten met de bekendmaking van het carnavalsthema van Mullukzuipertjesland in 2016. dat gebeurt om 17.11 uur.

CLUB VAN ELF

Het bestuur van De Mullukzuipertjes nodigt de Club van Elf uit om op 15 november ook bij de bekendmaking van het carnavalsthema aanwezig te zijn. Hier kan de badge voor het carnaval in 2016 afgehaald worden. Wie nog geen lid is van de Club van Elf kan zich ter plaatse aanmelden. Het lidmaatschap kost elf euro per jaar.

Met deelname aan de Club van Elf ondersteunt men het jeugdcarnaval in Gemonde. ,,Het geld wordt besteed aan nieuwe kleding of de organisatie van een programma-onderdeel", stelt Schneider. ,,Zo kunnen we ervoor zorgen dat we ondanks teruglopende subsidies het carnaval toch in Mullukzuipertjesland kunnen behouden." Lid worden van de Club van Elf kan ook door een e-mail te sturen naar info@mullukzuipertjes.nl.

Het carnavalsseizoen begint in Gemonde op meer fronten op gang te komen. Begin oktober hield het bestuur van De Mullukzuipertjes haar promotietour in groep 7 en 8 van de Sint-Lambertusschool om op zoek te gaan naar een nieuwe raad van elf, dansdeurskes en hoogheden. ,,Onze rondgang heeft 24 geïnteresseerde kinderen opgeleverd", vertelt secretaris Schneider. ,,Als bestuur benaderen wij de ouders om hun interesse definitief vast te stellen en weten wij binnenkort met wie wij de carnaval ingaan." Kinderen uit groep 7 of 8 uit Gemonde die nog willen meedoen maar niet op de Sint-Lambertusschool zitten, kunnen zich nog tot 15 november aanmelden via e-mail: info@mullukzuipertjes.nl.


Liedjesfestival
Gimmese Smart

Het bekende Gemondse smartlappenkoor Gimmese Smart verzorgt vrijdag 20 en zaterdag 21 november in zaal De Schuif aan de Dorpstraat een nieuwe editie van een groots smartlappen- en levensliedfestival.

Liefhebbers van het levenslied zijn op beide dagen vanaf 20.00 uur welkom in De Schuif. Toegangskaarten zijn te koop bij ijzerwaren- en doe-het-zelfzaak Willy Schellekens, benzinepomp Bart Schellekens, café/zaal De Schuif en The Read Shop (Sint-Michielsgestel). Kaarten kosten vier euro en geven recht op gratis borrel en een lot voor de loterij.