INFOMARKT MUZIEK- EN DANSSCHOOL

Open huis Podium4All aan Bergstraat Liempde

Na het wegvallen van het failliete MIK Kunsteducatie heeft de afgelopen zomer opgerichte stichting Podium4All het muziek- en dansonderwijs in de gemeente Boxtel opgepikt. Er worden onder meer lessen gegeven de brede school Wilgenbroek, maar zaterdag 7 november wordt ook een leslocatie in Liempde geopend: een deel van een leegstaande bedrijfshal aan de Bergstraat is de voorbije maanden daarvoor verbouwd.

Zaterdag wordt de accommodatie van Podium4All geopend aan de Bergstraat 11. Belangstellenden zijn van 13.00 tot 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen. Tussen 13.30 en 14.00 treden leerlingen op van Modern Classic Music School van Jeroen Pennings, die samen met Kees Berkelmans en Michel Bergman het initiatief nam tot Podium4All. Ook is er een informatiemarkt over de diverse onderdelen waarin les wordt gegeven. Vanaf 14.30 uur treden dansdocente Lotte Timmermans en singer-songwriter Dennis Wels op. Zij verzorgen aansluitend ook een workshop.


Klassiek najaarsconcert door
Sint-Petrus & Sint-Cecilia

De gemengde zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia verzorgt zondag 15 november een najaarsconcert in gemeenschapshuis De Walnoot. Niet alleen de klassieke werken komen aan bod, ook de muziek van Andrew Lloyd Webber wordt gezongen. Als dirigent staat Dirk Struyken aan het roer, Wouter Smits zorgt voor de instrumentale begeleiding op piano.

De middag start om 13.00 uur en liefhebbers kunnen luisteren naar een gevarieerd programma van werken van G.F. Händel, W.A. Mozart, Johannes Brahms, Frans Schubert, George Gershwin en Andrew Lloyd Webber. Dirk Struyken, ruim een jaar dirigent van de Boxtelse zangvereniging, heeft de muzikale leiding van het concert in handen. Wouter Smits zal voor de instrumentale begeleiding zorg dragen.

Het najaarsconcert vindt plaats op zondag 15 november, vanaf 13.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot aan het Regionahof. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Op 20 december geeft de zangvereniging om 14.30 uur een kerstconcert in Zorgcentrum Simeonshof. Ook dit concert is gratis toegankelijk.


'Sla Je Slag' met workshop
en concertavond in Rembrandt

Met een concert onder de titel Sla Je Slag laat de percussiegroep van Boxtel's Harmonie zaterdagavond 7 november nadrukkelijk van zich horen in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Belangstellenden kunnen hier 's middags deelnemen aan een gratis workshop.

De workshop wordt verzorgd door de Maastrichtse sambaband Bateria Volle Petaj en duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Dit gezelschap is eveneens in het avondprogramma te beluisteren, waar ook de slagwerkers van Boxtel's Harmonie voor het voetlicht treden. Het optreden begint om 20.00 uur. De Aggemarvanhuisaf Band verzorgt een afterparty.

Toegangskaarten voor Sla Je Slag kosten vijf euro (inclusief één consumptie) en zijn te koop bij grand café Rembrandt (Rechterstraat 56), telefoonwinkel Ring & Go (Rechterstraat 3) en kapsalon Iris (Molenstraat 30).


Dance4life op BHC

De brugklassers van het Baanderherencollege (BHC) zamelen geld in voor de stichting Dance4life, die via seksuele voorlichting, muziek en dans werkt aan een wereld zonder aids. Vrijdag 6 november vindt van 12.00 tot 16.00 uur een festival plaats. BHC-leerlingen zamelen ook zelf geld. Zij kunnen zich legitimeren met de schoolpas en een pasje van Dance4life.