Afbeelding
Foto: Henk van der Zee

Veel animo voor netwerkborrel HerfstZon Boxtel

Ondanks de herfstvakantie kwamen vorige week toch behoorlijk veel ondernemers naar de HerfstZon-borrel. De door JCI Dommelland en de Verenigde Ondernemers Contacten (VOC) gezamenlijk georganiseerde netwerkborrel voor zzp'ers en MKB-ondernemers vond donderdagavond plaats in de raadzaal van het Boxtelse gemeentehuis.

In het kader van de eerder dit jaar ingevoerde nieuwe huisstijl en slogan Meewerkend Boxtel gaf wethouder Eric van de Broek in zijn opening aan dat de gemeente ook graag laagdrempelig en faciliterend wil zijn voor ondernemers. Hij maakte de deelnemers aan de bijeenkomst ook attent op het economisch stimuleringsfonds dat B. en W. in het leven heeft geroepen. ,,En jullie kunnen me altijd persoonlijk benaderen als je ergens mee zit", aldus Van den Broek.

Om het netwerken op een leuke manier plaats te laten vinden, hadden de organisatoren het plaatselijke quiz-bedrijf The Brain gevraagd om drie vragenrondes samen te stellen. In elke ronde werd gewisseld van teamleden. De veelal Boxtelse vragen hielden de ondernemers goed bezig. Er werd geanimeerd met elkaar gediscussieerd. In de vragen waren namen en zelfs jeugdfoto's van ondernemers verwerkt. Ook weet nu iedereen wat een 'broodje kapsalon' is. Dat de 'borrel' in de raadzaal tot dan toe bestond uit een bekertje gemeentepils viel eigenlijk niet eens zo op.

In werkcafé De Link op de begane grond werd druk nagepraat over de vragen van de quiz onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes die door de bestuursleden van JCI Dommelland en VOC zelf werden rondgebracht. Iedereen was benieuwd wie nu uiteindelijk de winnaar zou worden. Tegen zijn eigen verwachting in werd Ferdy Steger, van Het Communicatieplein, winnaar van het Delftsblauwe bord met inscriptie. Daarna waren alle spelletjes voorbij en kon het echte netwerken beginnen. Het werd nog laat...


Acting The Maggot

annuleert show

Het optreden van de Boxtelse muziekgroep Acting The Maggot in gemeenschapshuis De Rots gaat vrijdag 13 november niet door. De drummer van de band was deze week betrokken bij een verkeersongeval waarbij hij een hamstringblessure opliep.

Volgens zanger-gitarist Maarten de Gans van Acting The Maggot baalt de groep flink van de tegenvaller, maar staat de gezondheid van de drummer voorop. ,,We kunnen door de blessure van de drummer niet repeteren en het optreden van onze show From Pub 2 Pub komt voor hem ook te snel. Om die reden is het concert verplaatst naar zaterdag 9 januari."

In From Pub 2 Pub wordt een groot aantal Ierse liedjes ten gehore gebracht, onder meer covers van The Pogues en Flogging Molly. Wie al kaarten heeft gereserveerd, kan daarmee op 9 januari naar binnen. Wie verhinderd is, krijgt zijn geld terug.