Afbeelding
Foto: Henk van Weert

TAL VAN HALLOWEEN-ACTIVITEITEN IN BOXTEL EN LIEMPDE

'Pompoen uithollen is een flink karwei'

HENK VAN WEERT

Afgelopen weekeinde werd ook in de gemeente Boxtel op diverse plekken het uit Amerika overgewaaide feest Halloween gevierd. Verkleed als spoken, heksen, geesten en andere enge figuren trokken kinderen én volwassen eropuit om mensen te laten schrikken. Én om wat snoep te 'scoren'. Bij de Kinderboerderij aan het Apollopad werden pompoenen uitgehold om er angstaanjagende windlichten van te maken.

Een kalebas leeg lepelen is nog niet zó eenvoudig. Dat merkte de negenjarige Hubert Paszkiewcz. Aan de picknicktafel op het erf van de Kinderboerderij leefde hij zich onder toeziend oog van oma Annette uit om een grote oranje pompoen van zijn inhoud te ontdoen. ,,Straks snij ik uit de bast ook nog ogen. Door er een kaarsje in te plaatsen, krijg je een mooi effect. Ik zet 'm straks voor het raam", vertelt de leerling uit groep zes van basisschool De Beemden.

Dat uitsnijden van het gezicht gebeurt met behulp van zwarte stickers, die uitsparingen voor ogen, neus en mond markeren. ,,Maar dan is het wel zaak dat de wand niet al te dik is. Anders kom je er met een mesje nooit doorheen. Dus ik ga nog even door met uithollen", vertelt Hubert. Hij vervolgt: ,,Dit is een leuke afsluiting van de herfstvakantie. We komen wel vaker op de Kinderboederij. Er is hier altijd wel wat te beleven."

SPOOKTOCHT

Vanaf de Geitenwei aan de Reginahof vertrok vrijdagavond in het donker een spooktocht naar bosgebied Sparrenrijk en in Liempde werd zo'n wandeling gehouden door de buurtverenigingen in samenwerking met Jong Actief Sportief (JAS). Onderweg belde de jeugdige deelnemers op diverse adressen aan in de hoop op een snoepje te worden getrakteerd. De jeugddisco's in zowel gemeenschapshuis De Walnoot als De Rots stonden ook in het teken van Halloween. Al met al waren er veel verkleedpartijen; ook bij verjaardagsfeestjes.

FACEBOOKFOTO'S

Via de Facebookpagina van deze krant deelden tal van lezers afgelopen weekeinde hun mooiste foto's. Manon Eltink zond de twee linker portretjes in: links Elise van der Laan als heks, rechts Oscar Eltink

BOVENSTE FOTO: Geconcentreerd werkt Hubert Paszkiewcz (links) aan het uithollen van zijn pompoen. Het mooie najaarsweer zorgde ervoor dat het erf van de Kinderboerderij aan het Apollopad een prima plek was om je creatief uit te leven voor Halloween. (Foto: Henk van Weert).

In Liempde gingen leden van buurtverenigingen en Jong Actief Sportief (JAS) zaterdagavond op pad in de meest angstaanjagende uitmonsteringen. (Foto: Gerard Schalkx).
Afbeelding
Afbeelding