Het team Many Imported People won de tweede editie van de Lennisquizzz.
Het team Many Imported People won de tweede editie van de Lennisquizzz. Foto: Lennisquizzz

Many Imported People wint Lennisquizzz

Met veertig punten verschil heeft het team Many Imported People (foto rechts) de tweede editie van de Lennisquizzz gewonnen. De merendeels import-bewoners van Lennisheuvel vergaarden 779 punten en versloegen daarmee de winnaar van vorig jaar: 't Benkske. De uitslag werd zaterdagavond tijdens de feestavond van buurtvereniging Het Gescheurd Hemd in gemeenschapshuis Orion bekendgemaakt.

De organisatoren hadden de drie weken tussen de dorpsquiz en de prijsuitreiking hun handen vol om alle antwoorden van de achttien deelnemende teams te controleren, vertelde Werner Dekkers van het vierkoppige comité zaterdag: ,,De vragen waren verdeeld over elf rubrieken, waaronder een officiële Cito-toets en een verkeersexamen. Die alleen al bevatten elk vijftig opdrachten..."

De winnaars van vorig jaar gingen heel gestructureerd te werk en hadden de taken goed verdeeld. Dat wierp zijn vruchten af. Het voorbeeld werd dit jaar gevolgd door anderen en ook die hadden er baat bij, constateerde Dekkers. De volgende editie van de Lennisquizzz wordt in 2017 gehouden. ,,Zodat we de tijd kunnen nemen om er weer een spectaculaire en originele quiz van te maken", aldus Dekkers. Het personeelsteam van de Sint-Theresiaschool werd derde met 662 punten.