Sander van de Ven aan de bal voor DVG. Aanvoerder Martijn Caarls geeft rugdekking. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SPOORDONKSE BOYS BIEDT FLINK WEERSTAND IN 'DE ROODE BLEEK'

DVG wint 'Kempen-battle' moeizaam

Geen Dommel-derby dit seizoen maar een Battle van de Kempen. Zo betitelde DVG het moeizaam gewonnen duel tegen Spoordonkse Boys afgelopen zondag. Een oude bekende met een groot aantal meegekomen supporters, een stralend winterzonnetje en een goede grasmat, kortom aan de randvoorwaarden lag het niet.

DVG pakte de draad weer op na een vrij weekeinde en een grote overwinning in de laatste wedstrijd. Spoordonk kwam goed uit de startblokken en Sander van Eeuwijk moest al vroeg ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Die kwam er uiteindelijk toch: in de 8e minuut was een doelrijpe kans voor DVG de inleiding tot de eerste treffer. Vrij voor doel werd Bas van Houtum niet goed aangespeeld en in de counter ging het vervolgens razendsnel de andere kant op. Spoordonk profiteerde optimaal en scoorde de verdiende 0-1.

Het had zomaar 0-2 kunnen staan als de spitsen van Spoordonk betere keuzes hadden gemaakt, maar twijfel bleek ook nu een slechte raadgever. Zodoende konden de Liempdse verdedigers de bal weer naar het vijandelijke doel trappen. Bepalend voor de wedstrijd was de 34e minuut. Een blessure voor een DVG 'er werd uiteindelijk door de scheidsrechter berecht met een vrije trap en de opeenvolgende situatie leverde voor de thuisclub een penalty en een man-meer-situatie op. Daan Voets was koelbloedig en tekende voor de gelijkmaker. Net voor rust schoot Van Houtum net over het doel.

TIEN TEGEN TIEN

Ook na de thee was de wedstrijd gelijkmatig. Een harde voorzet van Peter Versantvoort bracht de ommekeer. De Spoordonkse doelman kreeg de bal niet onder controle en via zijn handen belandde die plotseling in het doel: 2-1.

Omdat Spoordonk bleef jagen op de gelijkmaker ontstonden er voor DVG grotere ruimtes en werd de voorsprong uitgebreid naar 3-1. Een goede voorzet van Versantvoort werd door Van Houtum tegendraads binnen gekopt. Inmiddels was het ook weer tien tegen tien: Bart de Windt beleefde weinig plezier aan zijn invalbeurt en werd met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd.

De vierde Liempdse treffer werd door de scheidrechter, na consultatie met de grensrechter, afgekeurd. In de slotminuten werd er door de scheidsrechter nog een penalty toe gekend aan Spoordonk, maar de overwinning kwam hierdoor niet meer in gevaar. Eindstand 3-2. Man of the match was Bas van Houtum.

FOTO BOVEN: Sander van de Ven aan de bal voor DVG. Aanvoerder Martijn Caarls geeft rugdekking. (Foto: Gerard Schalkx).

teistert Irene

De voetballers van Irene zijn er zondag niet in geslaagd te winnen van Elsendorp. Geteisterd door een reeks blessures moest de vijfdeklasser buigen voor de laaggeklasseerde formatie: 4-0.

De uitwedstrijd tegen Elsendorp begon goed met kansen voor Sven Vonk, Robert van der Heijden en Jeroen Boks die namens Irene gevaar stichtten voor het doel van de thuisploeg. Elsendorp was echter veel effectiever dan Irene en kon snel uitlopen naar een ruime voorsprong.

Trainer Alex Raaymakers greep in en bracht de A-junioren Jurian Schellekens en Arjan Elissen in het veld om te proberen om het tij te keren. Dat lukte deel in de tweede helft, toen Irene sterker was maar niet bij machte was om

In de tweede helft werd Irene sterker, maar was toch niet bij machte om de wedstrijd te laten kantelen. Het ontbrak de gasten uit Gemonde aan wilskracht, felheid en overtuiging. Toen Elsendorp 4-0 scoorde was de wedstrijd gespeeld.

Zondag 8 november speelt Irene thuis in sportpark De Laat in Gemonde tegen het eveneens laaggeplaatste LSV uit Lennisheuvel.

Elsendorp 1 - Irene 1        4-0

SCMH 6 - Irene 3        0-0

Irene 35+ 1 - Avesteijn 35+ 1        1-3

Heeswijk 35+ 1 - Irene 35+ 2        2-3