Henri van Esch (midden) poseert met de hoofdmacht van ODC in sportpark Molenwijk. De Boxtelaar is dit jaar twee decennia actief als begeleider van het eerste elftal. (Foto: Toon Bakker).
Henri van Esch (midden) poseert met de hoofdmacht van ODC in sportpark Molenwijk. De Boxtelaar is dit jaar twee decennia actief als begeleider van het eerste elftal. (Foto: Toon Bakker). Foto: Toon Bakker

ODC 20 jaar blij met elftalbegeleider

De trainingsstaf en de selectiespelers van tweedeklasser ODC hebben zondagmiddag in sportpark Molenwijk Henri van Esch gehuldigd. De Boxtelaar is dit seizoen twintig jaar actief als elftalbegeleider.

Van Esch volgde destijds Ben van Vegchel op. Zijn taak bestaat onder meer uit het verzorgen van de wedstrijdkleding, het invullen van wedstrijdformulieren en het beheer van de KNVB-spelerspasjes. Ook is hij graag een klankbord voor coach en selectie. Van Esch roemt de huidige spelersgroep, die hij omschrijft als 'hecht en fantastisch'. ,,Ik had eigenlijk verwacht dat ze ook mijn bijnaam Boeddha op het shirt hadden gezet, maar dat durfden ze kennelijk niet", lacht de elftalbegeleider, die al 45 jaar lid is van ODC en in veel elftallen actief was. (Foto: Toon Bakker, ODC).