GEEN DOELPUNTEN AAN HAARENSEWEG

Derby Essche Boys en SCI eindigt onbeslist

Na een inhaalweekend zonder verplichting voor Essche Boys werd zondagmiddag afgetrapt voor de altijd attractieve derby tegen SCI uit Sint-Michielsgestel. En dat was een ploeg waarvan de blauw-witten vorig seizoen tweemaal verloren.

Op zoek naar revanche nam Essche Boys in het eerste kwartier het initiatief. Meer dan een vrije trap van de voet van Marco den Ouden, die door SCI via de paal tot corner werd verwerkt, leverde dit niet op.

In het vervolg was het SCI dat het meeste balbezit had, maar eveneens veel moeite had om tot goede kansen te komen. De grootste mogelijkheid was voor Essche Boys na ruim een half uur spelen. Yannic van Gerven brak door op links en legde de bal klaar voor spits Luuk van Velthoven die zijn inzet op de lat zag landen.

ROMMELIG

Na rust was een zo mogelijk nóg rommeliger spelbeeld te zien waarmee de neutrale toeschouwer niet bepaald verwend werd. Kansen waren schaars, wel kon een aantal stevige duels worden aanschouwd. Het sterk spelende Essche centrale duo Django van Gerven en Bart van der Bruggen stond slechts één grote mogelijkheid toe. In de 65e minuut was het SCI-aanvaller Joep van der Meijden die alleen op de uitgelopen keeper Guus Doggen afging. Gelukkig voor de thuisploeg verdween zijn inzet ruim voorlangs het doel

In de laatste minuut kreeg Essche Boys onverwacht een dot van een kans. Een lange bal van achteruit werd verkeerd beoordeeld door de Gestelse defensie. Het bood Van Velthoven de mogelijkheid om alleen op de goal af te stormen, De keeper van SCI plukte de bal echter van zijn voeten. Even later klonk het eindsignaal en bleef de stand 0-0.

Essche Boys treedt zondag 8 november aan tegen DEES.