Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up Lars?

Lars van den Brand (14) uit Boxtel is dol op voetbal en weet alles van wielrennen. Maar zijn echte passie? Taarten maken voor Thera's Taartenfeest, het bedrijf dat zijn moeder iets meer dan drie jaar geleden startte om geld in te zamelen voor het goede doel.

Waarom is taarten maken zo leuk? ,,Ik zie mijn moeder al enkele jaren taarten maken in allerlei kleuren en maten. Ze zijn lekker, kleurrijk en vrolijk. Een tijdje geleden heeft ze me gevraagd of ik wil meehelpen. Thera's Taartenfeest is een écht bedrijf. Maar de opbrengst van alle taarten die we maken gaat helemaal naar het goede doel."

Voor welk doel worden de taarten gebakken? ,,Wie bij ons een taart bestelt, steunt stichting Tess. Die biedt kinderen met een beperking dolfijntherapie op Curaçao. Het is een therapie voor kinderen met bijvoorbeeld autisme. Zelf heb ik dankzij de stichting tweemaal aan zo'n therapie mee kunnen doen. Het is zó bijzonder om met dolfijnen te zwemmen."

Wat voor werkzaamheden doe je? ,,Mijn moeder maakt de taarten en cupcakes. Soms duurt dat wel zes tot acht uur. Ik weeg de ingrediënten, zet alle spullen klaar, kies de kleuren voor fondant en doe na afloop de afwas. Vaak werken we op zaterdag aan de bestellingen. Wat kun je nou beter doen op je vrije dag?

Wat voor taarten kunnen besteld worden? ,,We zijn van alle markten thuis en hebben een voorbeeldboek waaruit klanten kunnen kiezen. Dat kan een dinotaart zijn, maar ook een taart van Disney. Soms maken we taarten met een PSV-logo, af en toe ook Ajax."

Hoe bak je een lekkere taart? ,,Je hebt biscuitbeslag nodig dat je maakt in een automatische mixer. Als dat in de oven is gebakken, kun je laagjes maken waartussen allerlei vullingen kunnen komen, zoals jam of botercrème. Weet je wat lekker is? Een vulling van Bastogne- of Oreo-koekjes. De taart wordt bekleed met fondant. Meer vertel ik niet, dat is geheim."

Kan iedereen een taart bij jullie bestellen? ,,Natuurlijk! We hebben een website (www.therastaartenfeest.mysites.nl) en daarop vind je foto's. Zaterdag maken een taart met daarop een 3D-tractor. En 110 cupcakes..." (Foto: Peter de Koning).