Beeld van de finale tussen de latere winnaar Michiel Sperling (rechts) en Johan van de Nieuwenhuizen. (Foto: Hans van Haaren, HVH Foto's).
Beeld van de finale tussen de latere winnaar Michiel Sperling (rechts) en Johan van de Nieuwenhuizen. (Foto: Hans van Haaren, HVH Foto's). Foto: Hans van Haaren

TAFELTENNISSER WINT TWEEDE BOXTELSE TITEL OP RIJ

Michel Sperling schrijft geschiedenis

Michel Sperling heeft zondag in de sportaccommodatie van Taverbo/Sabo aan de Voetboog zijn titel bij de open Boxtelse tafeltenniskampioenschappen geprolongeerd. In de finale bleek de Boxtelaar, evenals vorig jaar, te sterk voor Johan van de Nieuwenhuizen uit Vught: 3-0. Sperling werd hiermee de eerste speler in de geschiedenis die tweemaal op rij de 'OBK' op zijn naam weet te schrijven.

In totaal 46 deelnemers begonnen zondagochtend in de speelzaal van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo aan het traditioneel zeer sterk bezette toernooi. Titelverdediger Sperling had een lastige loting, maar liet zien dat hij niet voor niets de kopman is van het eerste herenteam van Taverbo/Sabo.

Zo versloeg hij in de kwartfinale tweede divisiespeler Marcel Klaver uit 's-Hertogenbosch en in de halve finale bleek hij net iets sterker dan de Boxtelse eredivisiespeelster Marlotte Staps. De finale werd uiteindelijk een reprise van die van vorig jaar. Ook toen stond Sperling in de eindstrijd tegenover Johan van de Nieuwenhuizen, die voor het Vughtse JCV uitkomt in de landelijke tweede divisie.

NIET FAVORIET

Net als vorig jaar was Sperling duidelijk de sterkste. De Boxtelaar zette Van de Nieuwenhuizen met 3-0 opzij en werd zo de eerste speler in de historie die zijn open Boxtelse titel met succes wist te verdedigen.

Hij had dit succes zelf niet verwacht, zo bekende hij. ,,De tegenstanders die ik vanaf de kwartfinale heb verslagen, spelen allemaal in een hogere klasse dan ik. Op papier was ik daarom misschien niet de grootste favoriet, maar het liep vandaag eigenlijk best wel goed", aldus een tevreden Sperling, die met zijn ploeg ook nog altijd in de race is voor het kampioenschap in de hoofdklasse.

UITSLAGEN

A-groep: 1. Michel Sperling (Taverbo/Sabo); 2. Johan van de Nieuwenhuizen (JCV). B-groep: 1. Joep Jonkers (Irene); 2. Maurits Gommans (Seta). C-groep: 1. Paul Tholenaars (Unicum); 2. Rob van Kasteren (JCV).

JEUGD TAVERBO

Het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo wist zaterdag in Valkenswaard met 4-6 nipt te winnen van de nummer drie op de ranglijst, Artisan. Dani de Rooij bleek niet te kloppen en won al zijn wedstrijden.

Lars de Laat en Remco Rooijakkers hadden moeite om grip te krijgen op het spel van de tegenstander, maar waren ieder toch goed voor één punt. Samen met De Rooij wist De Laat ook de punten van het dubbelspel mee naar Boxtel te nemen.

Directe concurrent Stiphout liet dit weekend belangrijke punten liggen waardoor het eerste jeugdteam met 46 punten uit zeven wedstrijden nu vijf punten is uitgelopen op deze nummer twee. Met nog drie wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie, zal komende zaterdag duidelijk worden wie de langste adem heeft als het eerste jeugdteam thuis speelt tegen Stiphout, aanvang 10.30 uur.

Het tweede jeugdteam dat vorig seizoen nog kampioen werd in de startersklasse, moet duidelijk wennen in de vierde klasse junioren en verloor met 7-3. De ploeg speelde in Vlijmen tegen Hooghei en had ondanks drie winstpartijen wederom een zwaar verlies te incasseren: 9-1.

Uitslagen afgelopen weekend

Artisan 2 - Taverbo/Sabo 1        4-6

Hooghei 1 - Taverbo/Sabo 2        7-3

Rally 2 - Taverbo/Sabo3        9-1

FOTO ONDER: Beeld van de finale tussen de latere winnaar Michiel Sperling (rechts) en Johan van de Nieuwenhuizen. (Foto: Hans van Haaren, HVH Foto's).

Blijdschap bij Michiel Sperling na het behalen van de titel tijdens het open Boxtels tafeltenniskampioenschap. (Foto: Hans van Haaren, HVH Foto's).