Het cultuurdebat in de spiegeltent op Stapelen afgelopen juni. De gemeente Boxtel steunt het vervolg dat het Cultuurnetwerk aan dit initiatief wil geven. (Foto: Peter de Koning).
Het cultuurdebat in de spiegeltent op Stapelen afgelopen juni. De gemeente Boxtel steunt het vervolg dat het Cultuurnetwerk aan dit initiatief wil geven. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Cultuurmakers bepalen inhoud trainingsprogramma

Boxtel ondersteunt pilot Cultuurnetwerk

'Cultureel ondernemerschap' en 'samenwerken' zijn de sleutelwoorden van twee bijeenkomsten die het Cultuurnetwerk organiseert. Hiermee onderzoekt het netwerk of er animo is voor een meerjarig trainingsprogramma voor lokale culturele ondernemers en vrijwilligers. De gemeente Boxtel ondersteunt het Cultuurnetwerk bij het organiseren van deze pilot. Tijdens de bijeenkomsten mogen cultuurmakers meedenken over de inhoud van het programma.

Tijdens de eerste bijeenkomst staat 'cultureel ondernemerschap' centraal, waarbij bijvoorbeeld aandacht wordt besteed aan vernieuwing en het herkennen van (commerciële) kansen. Tijdens de tweede bijeenkomst wordt ingezoomd op 'samenwerking' als één van de middelen om opgewassen te zijn tegen veranderende omstandigheden.
Cultuurnetwerk is een samenwerking tussen Podium Boxtel, Brabants Centrum, Boxtel Vooruit en Stichting Bockepruik en zet zich in voor een zelfstandig en vernieuwend cultureel Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Het netwerk probeert de ontwikkeling van nieuwe culturele activiteiten te stimuleren en een kaalslag, door de afnemende financiële middelen, in de cultuursector te voorkomen.
De bijeenkomsten worden gehouden op 9 en 11 november en starten om 20.00 uur in Streekhuis Het Groene Woud, Keefheuvel 1a in Liempde. Aanmelden kan via cultuurmakersbll@gmail.com of door te bellen naar 06-53 79 49 38.