Meester Alex (Alex Bergman) poseert in cultureel restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein, waar hij zondagavond optreedt en zijn nieuwe videoclip presenteert. (Foto: Peter de Koning).
Meester Alex (Alex Bergman) poseert in cultureel restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein, waar hij zondagavond optreedt en zijn nieuwe videoclip presenteert. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELAAR VAN LERARENOPLEIDING NAAR ROCKACADEMIE

Meester Alex lanceert nieuwe videoclip

LONNEKE HOONDERT

Zondag 8 november presenteert de Boxtelse rapper Meester Alex zijn nieuwe nummer 'Voorbij' met bijbehorende videoclip. Bijzonder aan 'Voorbij' is dat bekende rapper Rico van Opgezwolle meewerkt aan het liedje. Rico doceert aan de Rockacademie in Tilburg, waar Alex studeert, en werkte slechts één keer eerder mee aan een nummer van zijn studenten. Toen ging het om Boef en de Gelogeerde Aap, die op dit moment flink aan de weg timmeren met hun muziek. Een goed voorteken dus voor Meester Alex en zijn muziek.

Alex Bergman heet Meester Alex voluit. Hij startte ooit op de lerarenopleiding, maar besloot al snel het roer om te gooien. ,,Tijdens de opleiding hoopte ik dit met rappen te combineren, maar dat werkte niet", begint Alex. ,,Ik durfde het thuis niet te vertellen, dat ik eigenlijk iets heel anders wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik eerst een onderzoeksverslag gemaakt over de Rockacademie en dat aan mijn vader gegeven, die kon niet anders dan het met me eens zijn", lacht hij. De naam Meester Alex adopteerde hij al een aantal jaar geleden. ,,Mijn vader was docent en mensen herkenden me altijd als de zoon van Meester Jan. Toen ging ik ook nog de lerarenopleiding doen, dus de naam was snel gekozen", zegt Alex.

Solocarrière

Het uitbrengen van zijn nieuwe nummer en videoclip zijn niet de eerste stappen die Alex zet in de rapwereld, maar wel de eerste stappen als solo-artiest. Alex maakt al deel uit van de theatergroep 'Verhalen uit de achtertuin', waar hij met drie anderen rap, improvisatie en comedy combineert. Daarnaast rapte Alex eerder in 'Plusminuz' en 'Hardnekkig'.
Dat hij nu les krijgt van zijn jeugdhelden op de Rockacademie vindt Alex geweldig. ,,Toen ik Rico een opzetje liet horen van het nummer 'Voorbij' was zijn reactie: 'Ik vind het echt een heel tof nummer, ik zou bijna vragen of ik er op mag'. Natuurlijk wilde ik dat wel, ook al reageerde ik heel nonchalant", vertelt Alex.

Zondag 8 november presenteert Meester Alex zijn nieuwe clip in cultureel restaurant Vandaag Kookt. Hij treedt dan op met enkele muzikanten van de Rockacademie. De rockband Sea Saw staat in het voorprogramma. De avond start om 18.00 uur, de presentatie is om 19.30 uur. Ter promotie van zijn nieuwe clip bracht Meester Alex eerder deze week al het nummer 'Verademing' uit. Deze is te beluisteren via zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/demeesteralex/.