HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend is het motto: Geef het aan God. Iedere keer als wij de eucharistie vieren, vindt op het altaar hetzelfde grote mysterie plaats: in brood en wijn geeft Christus zichzelf als offer aan de Vader, om ons met God te verzoenen. Niet dat Christus steeds opnieuw geofferd wordt. Dat is eens voor altijd gebeurd aan het kruis. Maar in het vieren van de eucharistie wordt die gave van Christus tastbaar voor ons. En niet zonder reden, God wil graag dat ook wij ons aan Hem geven.

* Liturgische kalender. Maandag: feest kerkwijding van de basiliek van Sint-Jan van Lateranen. Dinsdag: gedachtenis van de heilige Leo de Grote, paus en kerkleraar. Woensdag: gedachtenis van de heilige Martinus (van Tours), bisschop. Donderdag: gedachtenis van de heilige Josafat, bisschop en kerkleraar.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat welk nummer voor dringende zaken gebeld kan worden.

* Uit de parochieagenda. Maandag 19.00 eerste werkuur vormelingen. Woensdag 10.00 communiewerkgroep; 19.00 eerste werkuur vormelingen; 19.30 bespreking Kevelaer. Vrijdag 13 november 19.00 tienerpastoraat in het koetshuis. De overige activiteiten in het pastoraal centrum Duinendaal.

* Willibrorduskapel. Zaterdag, de gedenkdag van Sint-Willibrord, staan wij stil bij zijn leven en werken. In 1940 werd op 7 november de Luisselse kapel ingewijd. Zondag wordt er om 14.00 een korte gebedsdienst gehouden, waarbij onder voorspraak van Sint-Willibrord in het bijzonder de aanwezige kinderen worden gezegend. Iedereen is welkom. Op een warme zon kun je in november niet meer rekenen, maar als het niet regent en niet te koud is, zal er na afloop toch koffie zijn voor wie nog eventjes wil napraten. En Luisselse koek is er altijd!

* Collecte. Komend weekend wordt de jaarlijkse collecte gehouden (groene bussen achter in de kerk) voor het oecumenisch werk van de Sint-Willibrord/Athanasiusvereniging.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 672215.

* Uit de agenda. Woensdag: speurtocht groep 1 in Sint Petrusbasiliek voor eerste communicantjes Angelaschool, Prinses Amaliaschool, Molenwijkschool. Vrijdag 13 november: speurtocht groep 2 in Sint-Petrusbasiliek voor eerste communicantjes Angelaschool, Prinses Amaliaschool en Molenwijkschool.

* Overleden. In de parochie overleden Toon Slaats (74 jaar), Jo van den Boogaard (75), Jan Vervoort (60), witte zuster Lambertha Thomas (93). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Zondag 10.00 gezamenlijke eucharistieviering in de Sint-Willibrorduskerk te Esch. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben.

* Misintenties. De misintenties voor de viering van zondag gaan mee naar de gezamenlijke viering van 10.00 in te Esch. Indien u dit niet wenst gelieve contact op te nemen met het secretariaat.

ZATERDAG 19.00 Maria Meulendijk– v. Gorp (jgt); pater Willibrord Meulendijk; Piet v.d. Meijden (jgt); Netty v.d. Meijden (jgt); Christian en Lisette Heijmans en hun kinderen Remco en Sanne; overl. ouders Gijsbertus en Elisabeth de Bresser– de Jong, zoon Willie en schoonzonen Mies en Frans van der Velden. Mari Kemmeren (trouwdag).

ZONDAG 10.00 gezamenlijke eucharistieviering in Esch. Intenties vanuit de Sint-Petrusbasiliel voor Frans v.d. Boer; Anneke v.d. Meijden- v. Zeeland (jgt); Frans Maas (mgd); overl ouders Piet en Drieka v.d. Sande-Vlemminx; Antonius v. Doorn en Maria v.d. Berg; Josephus v. Uitert en Petronella v. Doorn; Renze de Waal; Kees Bergman (verj).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle overl. families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 Harrie v.d. Sande.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Marinus en Marietje Schalkx; Gijs v.d. Wiel (verj); ouders Jan en Sientje Quinten-Maas.

MAANDAG 10.00 eucharistieviering, voorafgegaan om 09.30 door het bidden van het rozenhoedje.

DONDERDAG 10.00 eucharistieviering, voorafgegaan om 09.30 met aanbidding.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Almachtige en barmhartige God, wend in uw goedheid alle onheil van ons af en laat ons, vrij naar lichaam en geest, onbelemmerd uw wil volbrengen. Door onze Heer.

* Geen eucharistieviering op zondag. Zondag 8 november vervalt de hoogmis van 10.00 in verband met de gezamenlijke viering van de Heilig Hartparochie in Esch. De opgegeven intenties voor deze dag worden in de hoogmis van de Sint-Willibrorduskerk in Esch voorgelezen. We sluiten tijdens dit hoogfeest van de heilige Willibrordus een cyclus van vier gezamenlijke vieringen hiermee af. Van harte welkom om 10.00 in Esch. Carpoolen gewenst.

* Overleden. Afgelopen week nam de parochie afscheid van Wout Franken (74). Dat hij moge rusten in vrede.

* Drainage begraafplaats. Dinsdag, daags na Allerzielen, is gestart met de drainage van het oude gedeelte van de begraafplaats (vak A en B). Dat geeft enige overlast. De parochie vraagt hiervoor begrip. Volg de aanwijzingen van toegang ter plaatse s.v.p. op. Tijdens de werkzaamheden zijn de extra parkeerplaatsen ten behoeve van dienstencentrum De Kloosterhof in deze periode niet in gebruik. Dat duurt tot ongeveer 1 december.

* Welkom. Op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het St. Theresiakoor. Intenties voor Nellie Ceelen-Dekkers (jgt); Ton en Ria Kruijssen; uit dankbaarheid; bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 10 november: vergadering werkgroep gezinsmissen Kerstmis. Woensdag 11 november: vergadering werkgroep Toekomst. Donderdag 12 november: bijeenkomst ziekenbezoekgroep. Zondag 15 november 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante.

* Misintenties. De misintenties vóór maandag 12.00 opgegeven bij pastor Van den Tillaart of bij Riek van Loon, worden in Brabants Centrum gepubliceerd.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen., tel. 67 44 70 en Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties: Riek van Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 viering van het feest van Sint-Willibrordus, patroon van de kerk. Eucharistieviering met medewerking van het parochieel dameskoor, het Esch' Mannenkoor, muziekvereniging Sint-Willibrordus en het Sint-Willebrordusgilde. Voorganger is pastoor J. Grubben. Na afloop van deze viering zijn parochianen welkom voor koffie, thee of limonade in dorpshuis De Es. Bij deze viering zijn ook parochianen uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel welkom. Intenties voor overleden ouders Van Eijndhoven- v.d. Wiel; overl. ouders Kerkhof- v. Eijndhoven; Wim en Peter v. Eijndhoven; Frans v. Eijndhoven; overl. fam. Van Brunschot- v.d. Akker; overl. ouders Van der Zanden- v.d. Sande; Josephine Schermer Voest; rector Sondaal en pater Leo Sondaal; Bertus v.d. Struijk ; Michiel en Léonie v. Kerkoerle-Krekelberg en overl. fam.; Jan en Martha v.d. Heuvel en overl. fam.; Kees en Goke v.d. Ven; Rien en Gerrit v. Brunschot en overl. fam.; Betsie Brus-de Wit; Annie Dobbelsteen-Kuijpers (verj); Joke v.d. Besselaar; overl. fam. Timmermans ; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Geen eucharistieviering. Zaterdag 7 november vervalt de viering van 19.00.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 uur eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Wilhelmina Schellekens- v. Kasteren; Elly v. Beurden- Wolke; Sjef v. Grinsven.

DINSDAG 19.00 vespers, liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Bedevaart Rome en Assisi. De Sint-Michaëlparochie (Schijndel, Sint-Michielsgestel, Gemonde en Den Dungen) gaat samen met buurparochies van het dekenaat van 22 tot en met 30 oktober 2016 op bedevaart naar Rome en Assisi ter gelegenheid van het Heilig Jaar. Donderdag 19 november is er om 20.00 in de pastorie van de Sint-Servatiuskerk in Schijndel (Vic. Van Alphenstraat 16) een informatieavond met Powerpointpresentatie over de reis. Aan de orde komen onder andere de aanleiding en opzet van deze bedevaart, het programma, het verblijf in Rome en Assisi, mogelijkheden voor gezinnen en de kosten. Er is ruimschoots gelegenheid vragen te stellen. Bezoekers krijgen desgewenst een flyer en inschrijfformulier mee. Meer informatie: www.heiligeodaparochie.nl.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door de heer J. Lankhaar uit Wijk en Aalburg. Voor de kinderen is er een lange Paks, zij hebben hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Elke zondag voor de dienst om 09.45 inzingen van nieuwe liederen. Woensdag 11 november 13.30 agendavergadering in De Schakel. Vrijdag 13 november is het 'Running Dinner' op verschillende locaties.

* Bereikbaarheid predikant. Voor zaken die de kerkenraad betreffen kan men contact opnemen met de heer B. Aalbers, telefoon 06-10 01 84 00 of scriba mevrouw N. Wassenaar, telefoon (0411) 67 45 35.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

ZONDAG 8 NOVEMBER

10.30 eucharistieviering Sint-Petrusbasiliek met intentie voor de overleden KBO-leden in de wijk Oost.

MAANDAG 9 NOVEMBER

14.00 informatiebijeenkomst 'Van zorg en ziekte naar gezondheid en gedrag' in De Rots.

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 10 NOVEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

WOENSDAG 11 NOVEMBER

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus aan de Breukelsestraat. Opgeven vóór 8 november via telefoonnummer (0411) 68 92 85 of 67 78 63.

DONDERDAG 12 NOVEMBER

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

13.30 informatiemiddag 'Dementie is ook onze zorg' in De Rots.

14.30 optreden Martijn Brouwers in De Speeldoos, Vught.

19.30 informatiemiddag 'Dementie is ook onze zorg' in De Rots.

VRIJDAG 13 NOVEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Adelaar.