ODC'er Bart Dammers in actie in het strafschopgebied van Heeswijk. Rechts oud-voetbalprof Theo Lucius, middenvelder van de tegenstander van ODC. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

PUNTENDELING IN ZONNIG MOLENWIJK

ODC mag niet mopperen na remise met Heeswijk

ODC heeft zondag enigszins gelukkig een punt overgehouden aan het thuisduel met Heeswijk. Bart Dammers zette zijn ploeg vlak voor rust in een zonovergoten sportpark Molenwijk op 1-0, maar nog voor de pauze kwamen de bezoekers langszij. Nadat Heeswijk na rust op voorsprong was gekomen, bracht Ido Pijnenburg de tricolores een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. In de slotfase waren er aan beide kanten nog kansen maar gescoord werd er niet meer.

ODC en Heeswijk wisten zich vorig seizoen allebei te plaatsen voor de nacompetitie, maar beide teams kwamen uiteindelijk te kort voor een plek in de eerste klasse. Voorafgaand aan het duel in sportpark Molenwijk stonden ODC en Heeswijk op de ranglijst gelijk met 10 punten uit zeven wedstrijden.

GOALGETTER

In de aanvangsfase viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Voetballend was Heeswijk iets beter en ODC had moeite om van achteruit de voetballende oplossing te vinden. Desondanks stond Bas Verkaik na een halfuur spelen opeens vrij voor het doel, maar zijn schot eindigde in de handen van doelman Patrick Lunenburg. In de tegenaanval kregen de gasten een goede kans, maar Tom Sleddens schoot de bal hoog over het Boxtelse doel.

Vlak voor de pauze zette ODC een mooie aanval aan de linkerkant op waarbij Remco Schellekens in één keer doorspeelde op Dammers die de bal hard en laag voorbij Lunenburg in het Heeswijkse doel mikte. De thuisploeg leek met een voorsprong te gaan rusten, maar dat viel anders uit. Bij een hoekschop vanaf rechts zag de Boxtelse defensie er niet goed uit en was de Heeswijkse goalgetter Wouter van Dijke er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te werken.

OPPORTUNISTISCH

Vlak na rust schatte doelman Lunenburg een lange uittrap van zijn collega Coen Hermans aan de andere kant niet helemaal goed in. Daardoor kon Dammers gevaarlijk worden maar na een actie op de achterlijn belandde de bal uiteindelijk in het zijnet. Na een klein uur spelen beoordeelde ODC-goalie Hermans een hoekschop niet helemaal goed en kon Van Dijke de 1-2 binnenkoppen.

De tricolores gingen vervolgens wat meer opportunistisch voetballen en dat zorgde voor onrust in de Heeswijkse defensie. Schellekens kreeg in de 70e minuut een goede kopkans maar zijn inzet ging rakelings naast. Drie minuten later lag de bal alsnog in het doel. Dammers gaf vanaf links een voorzet op maat op Pijnenburg, die de bal via zijn hoofd, de paal én doelman Lunenburg in het doel zag verdwijnen: 2-2.

In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op de overwinning. Schellekens had kunnen scoren maar speelde de bal te ver voor zich uit en Tommy van den Berg vond na een mooi opgezette aanval keeper Lunenburg op zijn pad. De grootste kans was echter voor de gasten. Van Dijke had vijf minuten voor tijd zijn derde treffer van de dag kunnen maken, maar trof, nadat hij keeper Hermans al was gepasseerd, de paal. Daardoor mocht ODC uiteindelijk tevreden zijn met het ene punt dat aan deze wedstrijd werd overgehouden.

Door het gelijkspel staat ODC samen met Heeswijk, Prinses Irene en Erp op een gedeeld vijfde plaats met 11 punten uit acht wedstrijden. Zondag 8 november wacht de volgende competitiewedstrijd. ODC gaat op bezoek bij Mierlo-Hout.

Mini 4: ODC - Boxtel 3        SM 09.45

FOTO LINKS: ODC'er Bart Dammers in actie in het strafschopgebied van Heeswijk. Rechts oud-voetbalprof Theo Lucius, middenvelder van de tegenstander van ODC. (Foto: Hans Verberk).