Afbeelding
Foto: Peter de Koning

HOCKEYCLUB HAALT 4.500 EURO OP VOOR KINDEREN KANKERVRIJ

MEP slaat goede slag met steun KiKa

MAARTEN DE JONG

Bij hockeyclub MEP in Boxtel werd gisteren volop gejuicht en actief gesport. Bovendien werd met zo'n 4500 euro een mooi bedrag opgehaald voor KiKa. 94 kinderen, voormalig clubtrainer en bondscoach van Eric Verboom van Jong Oranje én een aantal tophockeyers zetten zich in voor het goede doel.

Strafcornerspecialist Mink van der Weerden van het Nederlands hockeyelftal is helemaal in zijn element. Met korte, duidelijke instructies legt hij in drie stappen zijn specialiteit uit aan het groepje kids dat hij bij zich heeft staan. Feilloos ramt de international vanuit een strafcorner de bal in het dak van het doel, wat hem bijzondere blikken oplevert.

,,Ik ben erg blij dat ik aanwezig mag zijn bij deze clinic", vertelt Van der Weerden even later. ,,Ieder kind dat je kunt helpen genezen of ieder kind van wie voorkomen kan worden dat hij of zij ernstig ziek wordt, moet worden geholpen. Het is naar mijn mening je plicht om dat te doen."

Boxtelaar Verboom denkt er hetzelfde over. ,,Er zijn kinderen die niet kunnen sporten", zegt de jeugdtrainer van MEP. ,,Als we door middel van deze clinic voor hen geld in kunnen zamelen, is dat hartstikke mooi. Het zou nog mooier zijn als zij in de toekomst mee kunnen doen met hockeyevenementen, of in ieder geval weer kunnen sporten."

Bij MEP lopen tijdens de clinic jongens en meisjes van diverse clubs over het veld. Zo zijn er deelnemertjes uit onder meer Vlijmen, Tilburg, Rosmalen, Den Dungen, Etten-Leur en zelfs het Zuid-Hollandse Leerdam. Ook de dochters Veerle en Roosje van coach Verboom doen enthousiast mee. Zij hockeyen bij MEP, net als Stijn Tausch (12). Hij en zijn tienjarige zus Lotte van De Hopbel uit Schijndel zetten zich graag in voor KiKa.

,,Het is mooi dat we hier met zijn allen zijn", zegt de Schijndelse tiener tussen de oefeningen door. ,,En ik vind het leren hockeyen van deze tophockeyers ook geweldig. Het wordt zo handtekeningen jagen. Maar eerst wil ik me zo goed mogelijk inzetten bij deze oefeningen. We doen dit namelijk niet voor niets."

FOTO BOVEN: Aanvoerder Robert van der Horst van het Nederlands hockeyelftal en bondscoach Eric Verboom (rechts) verzorgden gistermiddag met een aantal andere tophockeyers een jeugdclinic voor het goede doel KiKa. Er werd liefst 4.500 euro ingezameld. (Foto: Peter de Koning).