ODC'er Dré de Bie (links) in actie tijdens de voetbaldag. (Foto: Peter de Koning).
ODC'er Dré de Bie (links) in actie tijdens de voetbaldag. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

TRAINEN OP TECHNIEK MAAKT JONGE VOETBALLERS BETER

Voetballen voor shirt, bidon en knakworst

MAARTEN DE JONG

Lekker, die herfstvakantie. Reden voor 103 F-, E- en D-pupillen van voetbalvereniging ODC om gisteren in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike in Boxtel hun voeten eens flink te laten bewegen tijdens de vierde ODC Jeugdvoetbaldag.

Uitslapen op woensdagmorgen in de vakantie? Nou, niet voor Dré de Bie. Zelfs ruim voor kwart over negen stond hij al te trappelen van ongeduld op het veld van ODC. Als de bal eindelijk rolt, is de zesjarige Boxtelaar niet meer te houden.
,,Scoren vind ik het allerleukste aan voetbal", zegt de F-pupil, net voordat hij na de laatste wedstrijd zijn welverdiende broodje knakworst soldaat maakt. ,,Ik voetbal al jaren bij ODC. Hoe lang, dat weet ik niet. Ik ben op mijn vierde begonnen. Rugby vind ik ook wel leuk, maar deze voetbalwedstrijden zijn leuker."

De jonge voetballer speelt bij ODC bij het voor de gelegenheid tot PSV omgedoopte team samen met zijn vrienden Mats, Kjell en een jongen met een voor Dré best wel moeilijke naam. Ze vallen niet in de prijzen. De bidon en het shirt van de Boxtelse club gaan naar Manchester United, dat het sportiefste team blijkt te zijn bij de F-pupillen. Later op de dag tonen Feyenoord en Arsenal zich bij de E-pupillen en D-pupillen van hun sportiefste kant.

DE MEEST SPORTIEVE

,,Dit is het eerste jaar dat we de prijzen verbinden aan het sportiefste team", geeft Ingeborg Verhoeven aan. Zij is een van de organisatoren van de ODC Jeugdvoetbaldag. ,,Je hoort tegenwoordig veel vervelende verhalen over agressie. Wij willen graag het goede voorbeeld geven. Vandaar dat we de prijzen op deze dag geven aan het sportiefste team en niet aan het team dat het meeste wedstrijden heeft gewonnen."

Nicky Musters kijkt als aandachtig toeschouwer goedkeurend rond. De trainer van de Eerste Nederlandse Voetbalschool begeleidt samen met jeugdtrainers van ODC de pupillen. ,,Ik zie talent en veel enthousiaste mensen", aldus de 26-jarige oefenmeester. ,,We zijn nu voor het vierde jaar op rij te gast bij ODC en het bevalt me hier nog steeds uitstekend. We geven graag een stukje techniektraining aan deze jonge spelers."