Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Stapel op Sint: 'Take one... actie!'

Sinterklaas arriveert pas op zaterdag 14 november met zijn stoomboot in Nederland, maar in Boxtel worden al volop voorbereidingen getroffen voor de komst van de goedheiligman. Zo worden filmpjes gemaakt waarin kinderen samen met burgemeester Mark Buijs op zoek gaan naar een geschikte slaapplaats voor de Sint en zijn pieten...

Stapel op Sint, waarin de gemeente Boxtel, Boxtel Vooruit, Beleef Boxtel, Omroep Dommelland en Brabants Centrum samenwerken, zorgt vanaf de intocht tot en met pakjesavond voor een evenement. Sinterklaas heeft namelijk vanuit Spanje laten weten in Boxtel te willen overnachten tijdens zijn verblijf in Nederland.

Om de jeugd ook bij de voorbereidingen te betrekken, worden korte filmpjes opgenomen. Bijna honderd kinderen van Boxtelse basisscholen deden zaterdag auditie in B-Town om in deze filmpjes te mogen spelen. Er was plek voor tien jonge acteurs, die deze week meteen aan de slag gingen. Het was immers herfstvakantie...

Op allerlei plekken in Boxtel en Liempde werden de filmpjes opgenomen. Natuurlijk ook in het gemeentehuis, de 'thuisbasis' van burgemeester Buijs. De regie is handen van Lieke Faber.

Op pagina 6: 'Even de schipper van de Sint bellen'.

FOTO BOVEN: 'En... actie! De herfstvakantie van dit trio stond dit jaar in het teken van Sinterklaas. Zij mogen acteren in korte filmpjes over de goedheiligman. (Foto: Peter de Koning).