Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

jumbo-actie 'doneer een diner'

Lokale samenwerking levert 1.020 coupons op

,,Zaterdagochtend waren er ongeveer vierhonderd coupons verkocht", aldus Christine Roelofs, vrijwilligster van Voedselbank Boxtel. Ze was dan ook blij verrast dat de actie Doneer een Diner bij supermarkt Jumbo in winkelcentrum Oosterhof uiteindelijk 680 verkochte bonnen opleverde. De supermarkt beloofde vooraf al elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht, waardoor hoofdcaissière Eva Wijns gisterochtend een eindstand van 1.020 op het bord in de winkel schreef.

Klanten die de voorbije weken boodschappen deden bij de Jumbo, kwamen op allerlei momenten vrijwilligers van de lokale afdelingen van de Voedselbank en De Zonnebloem tegen. Zij gaven uitleg over de actie, die bedoeld is om mensen die in een financieel lastige positie zit


Lichtjes op de Dommel

Onder de titel 'Lichtjes op de Dommel' wordt maandag 2 november om 20.00 uur stilgestaan bij de overledenen van afgelopen jaar. Dat gebeurt bij kasteel Stapelen. Deze 'ode aan de doden' is bedoeld voor jong en oud, al dan niet kerkelijk. Er worden verhalen verteld en er klinkt muziek. Ook worden de namen van overledenen genoemd. Deelnemers laten lichtjes drijven op het water van de Dommel. 'Om te eren en los te laten, in verbondenheid met elkaar', aldus de organisatoren.

ten of eenzaam zijn een luxe maaltijd te bezorgen tijdens de feestdagen. ,,Ik kreeg veel positieve reacties toen ik in de winkel stond. Mensen waren benieuwd waar de actie voor bedoeld is", aldus voorzitter Ton Claassen van De Zonnebloem.

Beide organisaties leveren een lijst met mensen aan die in aanmerking komen voor de actie. Ruim driehonderd mensen kunnen door de 1020 verkochte coupons genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht. Hoofdcaissière Wijns laat weten dat de actie vorig jaar 380 coupons opleverde. ,,De samenwerking met lokale organisaties blijkt dus een groot succes te zijn."

FOTO ONDER: Ton Claassen en Christine Roelofs (rechts) waren blij verrast met de einduitslag die hoofdcaissière Eva Wijns opschreef.