In augustus 2001 werd de atletiekbaan van AV Marvel aangelegd. De toplaag is inmiddels aan vervanging toe. (Foto: Piet van Oers).
In augustus 2001 werd de atletiekbaan van AV Marvel aangelegd. De toplaag is inmiddels aan vervanging toe. (Foto: Piet van Oers). Foto: Annelieke van der Linden

atletiekvereniging mikt op juni 2016

Marvel wacht vol smart
op renovatie van baan

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Begin oktober is gestart met de reconstructie van het terrein van de honk- en softballers van Ducks, zodat zij in het voorjaar weer over een geschikte accommodatie kunnen beschikken. ,,Dat deze renovatie inmiddels in volle gang is, geeft ons goede hoop dat de gemeente binnenkort óók groot onderhoud gaat uitvoeren aan onze atletiekbaan", aldus Karel Veldhuizen, bestuurslid van atletiekvereniging Marvel en verantwoordelijk voor de accommodatie. De vereniging heeft de gemeente verzocht het gereserveerde bedrag voor 2017 een jaar naar voren te halen.

De atletiekbaan, die gehuurd wordt van de gemeente, wordt om de vijf jaar gekeurd door de Atletiekunie. Die keurde de baan vorig jaar uiteindelijk goed, met uitzondering van de buitenste baan. ,,Die moet vlak zijn, maar krult licht omhoog", aldus Veldhuizen. Naast een gloednieuwe toplaag moet ook de belijning opnieuw worden aangebracht, enkele scheuren in de onderlaag moeten worden weggewerkt en zijn aanpassingen aan een aantal technische onderdelen nodig, zoals vervanging van de aanloopvlakken naar de verspringbakken. ,,De gemeente heeft het groot onderhoud aan de atletiekbaan officieel in 2017 op de planning staan. We hebben inmiddels verzocht te starten met de renovatie in 2016. De baan bestaat uit vier lanen, voor de korte sprints zijn zes lanen beschikbaar. We worden nu beperkt in onze trainings- en -wedstrijdmogelijkheden, doordat we de buitenste baan niet mogen gebruiken", legt Veldhuizen uit.

welwillend

Hoe de buitenbaan kan opkrullen, is volgens Veldhuizen nog onbekend. ,,De onderlaag is ook onderzocht, die is vlak. Het lijkt erop dat de baan gekrompen is en dat er vuil en vorst in is gekomen. We stellen tegelijkertijd met de renovatie een onderzoek naar de oorzaak in." Het bestuurslid van AV Marvel geeft aan dat binnenkort gesprekken met de gemeente plaatsvinden. ,,Duidelijk is dat de gemeente er welwillend tegenover staat. De renovatie is noodzakelijk voor het voortbestaan van de club. Het is belangrijk om wedstrijden te kunnen organiseren, iets wat nu eigenlijk niet mogelijk is. Bovendien wil je jeugdleden enthousiast maken én houden over de atletieksport en dan is onderhoud aan de technische onderdelen erg belangrijk", aldus Veldhuizen. Hij hoopt dat de renovatie in juni kan plaatsvinden. ,,We hopen namelijk in de zomer een grote wedstrijd voor pupillen te organiseren."