Afbeelding
Foto: Peter de Koning

morgen medaille-uitreiking in het dommelbad boxtel

Baantjes zwemmen, vier dagen lang...

TONNIE WESSELING

Het Dommelbad in Boxtel werd dinsdagavond, tijdens de tweede dag van de Zwemvierdaagse, in tweeën gedeeld: de ene helft was bestemd voor vrij zwemmen, de andere helft voor de wedstrijdzwemmers. Morgen, vrijdag 30 oktober, worden de medailles uitgereikt.

Jan Minkels van zwemclub Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel hield dinsdagavond een oogje in het zeil. ,,Zegenwerp heeft dit samen met Buurtsport Boxtel georganiseerd. We doen het vooral voor het enthousiasme van zowel de kinderen als de volwassenen", vertelde Minkels. Buurtsport Boxtel richt zich binnen de gemeente op het stimuleren van bewegen bij kinderen, waarbij plezier voorop staat.

Tijdens de vierdaagse zwemmen kinderen 250 meter en de volwassenen 500 meter per dag. Dit wordt netjes geturfd door stagiaires van Buurtsport Boxtel. Vierdejaarsstudent Sport en Beweging aan het ROC in Tilburg, Maud van Boxtel, is één van deze tellers. ,,We organiseren vanuit school allerlei sportevenementen en zijn hier met ondersteuning van andere stagiaires."

lekker vaak

De 13-jarige Joppe Nagtzaam was net klaar en klom uit het bad. ,,Ik vind het heerlijk om te zwemmen, ik houd van water en ook op vakantie zwem ik veel", zei hij. Een aantal ouders moedigde vanaf de kant haar kroost aan, zoals Tessa Bakker. ,,Mijn zoontje Raff van zes jaar zit op zwemles bij Zegenwerp en vindt het superleuk", glunderde ze. ,,Onze oudste, Lieve van bijna 13, heeft een beperking. Ze heeft haar A-diploma behaald en kan hier dus ook lekker aan meedoen. En onze dochter Puck van negen doet aan wedstrijdzwemmen en legt niet twintig, maar veertig banen af", zei ze trots. ,,De kinderen hebben allemaal verschillende lessen dus we zitten hier lekker vaak. Op zaterdag zelfs al om acht uur 's ochtends..."

De zesjarige Wassim Bezbiz zwom voor zijn moeder uit. Hij heeft zijn zwemdiploma nog niet maar mocht onder begeleiding meedoen. Na de verplichte baantjes pufte zijn moeder Nagema wat uit. Ze is van Marokkaanse afkomst en geeft les aan het Baanderherencollege in Duits en Nederlands. Haar outfit in het bad maakte haar tot een opvallende verschijning, een soort zwemsuit dat haar hele lichaam bedekte. Ze had tien banen met haar zoon gezwommen en plakte daar nog tien banen aan vast. Met net een longontsteking achter de rug dacht ze het eerst niet te halen, maar na twee dagen Zwemvierdaagse viel het haar reuze mee. Ze sport graag en wilde met haar kinderen mee zwemmen. ,,Het badkostuum kon ik gewoon online bestellen", lachte ze. Ook dochter Tasnim van acht zwom mee en alle drie, met in het bijzonder Wassim, verheugden ze zich op de medailles, die morgen, vrijdag 30 oktober worden uitgereikt.

FOTO BOVEN: Met een harde plons sprongen de meeste kinderen tijdens de Zwemvierdaagse het water in, om vervolgens baantjes te trekken. (Foto: Peter de Koning).


Dansmiddag met
Stardust Live
in De Walnoot

Het muzikale duo Stardust Live treedt zondag 1 november op in gemeenschapshuis De Walnoot. Bezoekers kunnen de hele middag dansen op de gevarieerde muziek van de twee Schijndelse muzikanten.

Stardust Live verzorgt dansmiddagen voor 40-plussers. Het uitgebreide repertoire omvat tal van dansstijlen zoals foxtrot, rumba, chachacha, wals en jive. In De Walnoot wordt een kraam met Indische hapjes ingericht. De dansmiddag duurt zondag van 13.30 tot 17.30 uur, de toegang kost 3,50 euro inclusief kopje koffie of thee.

Ton Claassen van De Zonnebloem en vrijwilligster Christine Roelofs van de Voedselbank waren blij verrast met de einduitslag die hoofdcaissière Eva Wijns opschreef.