Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

tocht keistampers trekt 700 deelnemers

Heerlijk wandelen in
de fraaie herfstbossen

Door de verkleurde blaadjes aan de bomen en paddenstoelen die uit de grond schieten, vormen de bossen in de herfst een fraai tafereel. De zevenhonderd deelnemers aan de Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging De Keistampers kunnen erover meepraten. Zij wandelden zondag door Sparrenrijk en verschillende landgoederen in Vught.

Vier busjes en verschillende personenauto's waren nodig om de deelnemers aan de 7 en 12 kilometer weg te brengen naar het startpunt: Scouting Jeep in Vught. ,,We willen graag dat deze deelnemers de gehele tocht in de bossen kunnen afleggen. Daarom kiezen we ervoor de wandelaars te vervoeren naar een vertrekpunt", legt voorzitter Rikie de Punder van De Keistampers uit.

Waar deelnemers aan de 12 kilometer via Vught, Esch en landgoed Sparrenrijk weer bij het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel uitkwamen, bleven de 7 kilometer-lopers in de omgeving van Vught. Zij werden met de busjes en personenauto's weer teruggebracht naar het JRL. Ook was het mogelijk om 20 of 30 kilometer te lopen.

nooit geweest

,,Het was een geweldige dag met prachtig wandelweer. We hebben een speciale commissie die jaarlijks voor de routes van onze verschillende wandeltochten zorgt. Zij fietsen veel rond in de omgeving van Boxtel en wandelen op een later tijdstip de route nog eens na. We horen van veel mensen dat onze routes de reden zijn dat zij naar Boxtel komen om mee te doen met één van de tochten. Zo vertelde een man uit Gemonde dat hij zondag op paadjes had gewandeld waar hij nooit eerder was geweest. Dat vind ik een groot compliment." Volgens voorzitter De Punder komen mensen van heinde en verre naar de Herfstkleurentocht. ,,Uit Waalwijk, Breda, en zelfs uit België. Onze routes staan opgenomen in het boekje van de nationale wandelbond, dat zorgt voor extra aanloop."

Inmiddels is de Boxtelse wandelsportvereniging al bezig met de voorbereidingen voor de Midwintertocht in februari. Ook voor de Avondvierdaagse, die volgend jaar voor de 45e keer plaatsvindt, worden plannen gemaakt. De Punder: ,,We willen volgend jaar iets speciaals doen. 45 is toch een lustrumeditie."

FOTO ONDER: Jong en oud nam deel aan de jaarlijkse Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging De Keistampers. (Foto: Peter de Koning).