Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

toneelstukjes, zang- en dansoptredens in gemeenschapshuis de rots

BSO's Got Talent: groot kinderspektakel

TONNIE WESSELING

,,Hebben er jullie er zin in?", vroeg presentator Ties Vervoort maandagmiddag aan alle kinderen in gemeenschapshuis De Rots. Het antwoord was een volmondig en oorverdovend 'ja!' Kindercentrum Kindertuin hield die middag een groot BSO's Got Talent in de grote zaal van het gemeenschapshuis in Boxtel-Oost door en voor kinderen van de buitenschoolse opvang in aanwezigheid van hun ouders en opa's en oma's.

Susan van den Besselaar, coördinator van buitenschoolse opvang van de Angelaschool, vertelde dat dit evenement al zo'n acht jaar bestaat, waarvan vier jaar in De Rots. ,,Elke school of locatie verzorgt een eigen groepsoptreden waarbij álles zelf is voorbereid: tot en met de aankleding. Eerst werd dit apart op iedere school gehouden, maar de samenwerking levert een leuk spektakel op".

De ene na de andere act werd in een vlot tempo op het toneel gebracht. Zo was er het optreden van de Bizzy Kids van BSO De Beemden met 'Kleine mannetjes' waarbij onder meer een koning en een indiaan langskwamen. De 7-jarige Sven Warta uit Lennisheuvel danste aandoenlijk en enthousiast op het nummer 'Around' van Julia, de winnares van het Junior Songfestival van 2014. Sven meldde achteraf dat hij het heel leuk had gevonden en zei stoer maar zo'n drie of vier keer geoefend te hebben op muziekles.

verrassingselement

De Happy Kids van de buitenschoolse opvang in de Sint-Petrusschool zongen 'Raar maar waar' van Kinderen voor Kinderen. ,,Heel knap en zo synchroon", was de reactie van de jury op het optreden. De carnavaleske Pinguindans van 'Alles Kids' van de Angelaschool met het refrein 'Handjes in de lucht en swingen met de billen' kreeg veel bijval van de zaal. Naast de groepsoptredens was er ook een individuele categorie. Zo zong de 7-jarige Bente van Dongen vol overgave 'Let it go' uit Frozen. De jury vond dit extra knap omdat Bente rustig bleef toen de muziek het even niet deed.

Tijdens de pauze werden de kinderen getrakteerd op ranja met chips. ,,De samenwerking in De Rots is altijd fijn en goed geregeld", meldde coördinator Van den Besselaar. Presentator Vervoort, pedagogisch medewerker bij De Kindertuin, was ook razend enthousiast. ,,De kinderen weten van elkaar niet wat ze doen, een verrassingselement dus", zei hij lachend. Van den Besselaar voegt toe: ,,Er is best spanning onder de kinderen. Ze weten heel goed dat er maar één de winnaar kan zijn!"

Na de pauze was het onder meer de beurt aan 'De Switch Kids' van De Vorsenpoel en De Hobbendonken die een feestelijk 'Met z'n allen' zongen. Davy (7) had een leuke vogelact mét bal en stoorde zich er allerminst aan toen de bal voortijdig al viel.

kookpot

Floor Warta playbackte ook 'Let it go' uit Frozen en gooide als een echte diva achtereenvolgens haar handschoen, mantel en kroon op de grond. BSO De Oversteek uit Liempde had een act met heksjes die een soepje klaarmaakten waarbij er steeds een heksje in de kookpot verdween.

Een hoogtepunt was het gospelachtige dansnummer Happy van C2C, uitgevoerd door Xam en Mika, waarbij de kleine beentjes van beide jongens razendsnel allerlei kanten uitvlogen. De afsluiting was 'Parijs' van Kenny B, uitgevoerd door de achtjarige Liv uit Lennisheuvel. Ook zij moest even wachten tot de band startte, maar bleef er stoïcijns onder.

medaille

De jury bestaande uit Esther Keeris, sectormanager van Kindertuin, Sifra Wink van BSO Liempde en de jonge Nathan Rosario, ex- BSO'er en voor het tweede jaar jurylid, trok zich terug om te beraden. De spanning in de zaal was te snijden ,,Een héle zware beslissing", meldde het drietal bij terugkomst. ,,We hebben hele mooie dingen gezien". In de categorie individueel van 4 tot 7 jaar eindigden niet onverwacht Mika en Xam op de eerste plaats, in de categorie van 8 tot 12 jaar was Liv de winnares.

De groepswisseltrofee ging naar BSO De Oversteek uit Liempde met het nummer De Heksensoep. Liv meldde dat ze het supervet vond: ,,Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht!" Xam zei héél veel geoefend te hebben, maar 'gewoon' van zichzelf zo goed te kunnen dansen. Tot slot kregen alle kinderen een medaille die meteen omgehangen werd en ging iedereen moe maar tevreden naar huis.

FOTO BOVEN: Kinderen van de buitenschoolse opvang in De Vorsenpoel voerden een act op waarbij een kind moest eten en tandenpoetsen en hulp kreeg van de 'handen van een ander'. Dit leverde hilarische taferelen op. (Foto: Gerard Schalkx).