: MHC MEP heren speler Floris Venrooij aan de bal   Rechts Jos van de Pluijm
: MHC MEP heren speler Floris Venrooij aan de bal Rechts Jos van de Pluijm Foto: Hans Verberk

mannenploeg pakt weer eens drie punten in 'Molenwijk'

Hockeysters MEP klaar voor topper

De vrouwen van MEP bogen zondag in park Molenwijk een 0-1 achterstand tegen Sint-Oedenrode om naar een 2-1 zege. De ploeg van Inge Poelmans blijft daardoor koploper en lijkt klaar voor de topper, zondag 1 november in Breda. Ook de mannen wonnen van Sint-Oedenrode (6-3) en lijken zich enigszins te herstellen van een desastreuze periode. Zondag 1 november wacht de derby tegen MOP in Vught.

De eerste twintig minuten waren zondag het aankijken meer dan waard. De vrouwen van MEP begonnen wervelend en schiepen de nodige kansen. De keepster van Sint-Oedenrode wilde echter van geen wijken weten en toen de Boxtelse hockeysters door een verdedigingsfout op achterstand kwamem, sloeg de twijfel toe.

Marleen Bordat trok vervolgens de stand gelijk door een strafcorner in de tweede helft. Vanaf dat moment ging het spel aardig op en neer en waren er kansen aan beide zijden. Toen Ivet van Schaijk na een fraaie actie de bal hoog tegen de touwen joeg (2-1) ging Sint-Oedenrode op jacht naar de gelijkmaker. Een tweede corner van Bordat werd helaas afgekeurd en zodoende beleefde MEP nog een angstige slotfase met twee corners tegen in de laatste minuut. Keepster Amber Kools zorgde er met enkele fraaie reddingen voor dat de punten in Boxtel bleven.

Het terugvechten na een achterstand deed coach Inge Poelmans goed. Ze heeft zin in de topper tegen Breda. Het wordt weer een mooie fase in het leerproces, aldus een ontspannen Poelmans. Afslag zondag in het Mastbos in Breda om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

MEP        8-19        Concordia        8-11

Breda        8-17        Weert        8-8

Helmond        8-16        St.-Oedenrode        8-7

Hopbel        8-14        Son        8-7

Oss        8-13        HCAS        8-5

Goirle        8-12        Geldrop        8-4

BLAZOEN OPPOETSEN

Onder prachtige weersomstandigheden troffen de mannen van MEP zondag een ideale tegenstander om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen. Het zwaar gehavende Sint-Oedenrode kon niet echt een vuist maken en in twintig minuten tijd lag de bal al vier keer achter de Rooise doelman (4-0). Guus van Gardingen, Gijs de Wild, Pieter Langenhuijsen en Stijn Koesen vonden het net.

Ze hadden toen door moeten drukken, maar de Boxtelaren lieten de teugels vieren. Willem van der Heijden scoorde uit een strafcorner tegen, maar ook Jan Verheijen benutte een corner voor MEP.

In de tweede helft was het heilig vuur weg bij de Boxtelse hockeyers en leek Sint-Oedenrode terug te komen (5-3). De aansluitingstreffer was dichtbij, ware het niet dat doelman Jasper Vekemans met enkele sublieme reddingen die pogingen verijdelde. Uit een late corner zorgde Verheijen voor de 6-3 eindstand.

Aanvallend kunnen de Boxtelaren terugkijken op een goede wedstrijd, maar verdedigend is er nog flink wat werk aan de winkel. De achterste linie laat zich bij counters te makkelijk verschalken. Lichtpuntje in de defensie is doelman Vekemans. Zondag 1 november wacht MEP de derby tegen MOP in Vught. Dat is altijd een wedstrijd op zich met een verrassend verloop. Afslag op sportpark Ons Buiten in Vught om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Venlo        8-22        HOD        8-12

Berkel E.        8-19        Hopbel        8-6

Helmond        8-17        HCAS        8-6

Weert        8-17        St.-Oedenrode        8-6

MEP        8-15        MOP        8-4

Oss        8-13        Concordia        8-3

FOTO BOVEN (GROOT): Floris Venrooij van MEP speelde de bal hard naar voren. De mannenploeg won met ruime cijfers (6-3) van Sint-Oedenrode en klimt daardoor een plek in de hockeycompetitie.


Taekwondoka
Ad Dekker
haalt zesde dan

De Boxtelse taekwondoka Ad Dekker heeft dinsdag in Helmond zijn zesde dan-examen met goed gevolg afgerond. Dekkers werd beoordeeld door master Sanders (ITF Headquarters Nederland) in diens eigen dojang. ,,Het was een verademing om mezelf zo welkom te voelen op een dan-examen. Na 34 jaar taekwondo, waarvan inmiddels 25 jaar een eigen sportschool te hebben, noem ik dit weer een mijlpaal", aldus Dekker.

Zijn examen deed Dekker denken aan een soortgelijke beoordeling die hij ooit onderging bij generaal Choi Hong Hi, de grondlegger van taekwondo. ,,Master Sanders begon met me op mijn gemak te stellen. Daarna namen we door wat hij graag wilde dat ik zou laten zien en bij de stapsparringen en het zelfverdedigingsstuk was hij zelfs mijn partner. Ik denk dat er maar heel weinig masters zijn die zo met je omgaan tijdens een examen", vertelt de Boxtelse sabum

Het examen duurde bijna anderhalf. ,,Ik verloor liters zweet, maar was trots en dankbaar toen masters Sanders me mededeelde dat ik geslaagd was voor mijn zesde dan."

MEP-speelster Chris Thewessen verovert de bal van Sint-Oedenrode, terwijl ploeggenoot Robin Nettekoven (links) toekijkt. (Foto's: Hans Verberk).