Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Pien en Bob?

65 kinderen namen op de eerste dag van de herfstvakantie deel aan een Proefjesdag, georganiseerd door buitenschoolse opvang Twizon.

Wie zijn jullie? ,,We heten Pien van Dijk en Bob van Kasteren en zijn 7 en 9 jaar oud."

Waarom hebben jullie groene handen? Bob: ,,We hebben proefjesdag bij buitenschoolse opvang Twizon." Pien: ,,Iedereen heeft een kaartje gekregen waarop staat wat je kunt doen. Zo heb ik al een proefje gedaan met olie en ijs. En nu maken we een flubbermonster."

Hoe maak je een flubbermonster? Bob: ,,Je mengt een pak meel met afwasmiddel in een kom." Pien: ,,En dan moet je zolang mogelijk kneden."

Vinden jullie het niet erg om vieze handen te krijgen? Pien: ,,Nee hoor, het is juist leuk. En we mogen het ook mee naar huis nemen, zodat we er nog mee kunnen spelen. Ik heb al eens eerder slijm gemaakt, met wasmiddel en water."

Wat gaan jullie nog meer doen vandaag? Bob: ,,We mogen een mini-hoovercraft maken van een ballon en een cd. En we kunnen nog stoepkrijt maken. Een monster maken is het leukst. Hier mogen we lekker kliederen..." Pien: ,,We zijn de hele dag hier en eten ook boterhammen met elkaar."

Gaan jullie vaker naar de buitenschoolse opvang? Pien: ,,Ja, ik ben hier iedere maandag. Dan eten we fruit en we mogen kiezen welke spelletjes we doen." Bob: ,,Ik ben hier nog niet zo vaak geweest, maar ik vind het erg gezellig."

Jullie hebben nu herfstvakantie. Gaan jullie nog meer leuke dingen doen? Bob: ,,In ieder geval mag ik langer opblijven, dat vind ik al heel leuk." Pien: ,,Misschien gaan we nog naar het Sterrenstrand. Dat is een strand met een dak erboven waar je kunt zwemmen en met zand kunt spelen."

FOTO RECHTS: Bob van Kasteren en Pien van Dijk waren maandag samen met zestig andere kinderen tijdens de proefjesdag van buitenschoolse opvang Twizon in brede school De Wilgenbroek druk bezig met de activiteit 'monsters maken'. Lekker kliederen met maïzena en afwasmiddel... (Foto: Annelieke van der Linden).