Het slagwerkerensemble van Boxtel's Harmonie bereidt zich momenteel voor op een muzikale tijdreis onder de titel 'Sla Je Slag'. (Foto: Henk van Weert).
Het slagwerkerensemble van Boxtel's Harmonie bereidt zich momenteel voor op een muzikale tijdreis onder de titel 'Sla Je Slag'. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

WORKSHOP EN CONCERT BOXTEL'S HARMONIE

Volop samba, ritme en percussie in 'Sla Je Slag'

Met een percussieconcert onder de titel Sla Je Slag laat het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie zaterdagavond 7 november nadrukkelijk van zich horen in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. ,,Maar ook mogen bezoekers zich 's middags ook zelf heerlijk uitleven op uiteenlopende trommels en ritme-instrumenten. Tijdens een gratis sambaworkshop", vertelt Martijn van der Steen.

Sambabands zijn de voorbije jaren razend populair geworden. In deze regio is met name de Vughtse groep Batedeira een bekende verschijning op evenementen en feesten. ,,Wij hebben nu eens een heel andere formatie uitgenodigd", vertelt woordvoerder Van der Steen van Boxtel's Harmonie. Hij doelt op de Maastrichtse band Bateria Volle Petaj. ,,Een van onze leden heeft die een keer live op zien treden en raakte er zó van onder de indruk dat hij de band graag eens naar Boxtel wilde halen. Dat paste prima in ons plan om weer eens een groot drumspektakel op touw te zetten."

De leden van Bateria Volle Petaj verzorgen 7 november 's middag een laagdrempelige workshop waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Voor instrumenten wordt gezorgd. ,,En 's avonds verzorgt de sambaband een eigen optreden. Maar ook zelf laten wij als slagwerkensemble van ons horen. Met onze instructeur Mark Koning hebben we een muzikale tijdreis over de wereld samengesteld die het publiek vast en zeker zal aanspreken. Over de inhoud van het programma willen we nog niets kwijt; het moet een verrassing blijven. Maar beleving speelt een grote rol. Nee, het publiek zit niet statisch een stoel...", blikt Van der Steen grinnikend vooruit. De Aggemarvanhuisaf Band, het feestorkest van Boxtel's Harmonie, tekent voor een spetterende afterparty.

NIEUWE AANWAS

Sla Je Slag is ook bedoeld om mensen enthousiast te maken om mee te komen doen met het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie. ,,We hebben de laatste jaren een flinke verjonging ondergaan. We zijn nu met dertien leden, maar dat mogen er gerust wat meer worden. Hopelijk kunnen wij ons enthousiasme overbrengen op nieuwe slagwerkers.

De gratis workshop door Bateria Volle Petaj in zaal Rembrandt duurt zaterdag 7 november van 15.00 tot 17.00 uur. Het percussieconcert, waarbij ook het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie voor het voetlicht treedt, begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten vijf euro (inclusief één consumptie) en zijn te koop bij grand café Rembrandt (Rechterstraat 56), telefoonwinkel Ring & Go (Rechterstraat 3) en kapsalon Iris (Molenstraat 30).