TREFFEN IN GEMEENSCHAPSHUIS DE ROTS

Pioniersgroep gas- en fossielvrij wonen gaat van start in Boxtel

De pioniersgroep Gas- en Fossielvrij wonen Boxtel komt op dinsdag 10 november bijeen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. Dan zal de procedure worden besproken hoe voor de groep het onderzoek wordt gedaan en een uitvoeringsadvies wordt gemaakt.

Enkele weken geleden organiseerde de Energiecoöperatie Boxtel (ECB) in grand café Rembrandt een informatiebijeenkomst over gas- en 'fossielvrij' wonen in een energieneutraal huis. Er werden toen drie praktijkervaringen uit Boxtel gepresenteerd, door Gerard Schaverus, Stefan de Nijs en Jan Juffermans.

Na de presentaties en een vragenronde hebben acht personen zich opgegeven die nadere informatie willen over deelname aan het pioniersproject in Boxtel. Daarvoor wordt de bijeenkomst in De Rots georganiseerd.

Het gaat dan vooral over de te volgen procedure en het beantwoorden van vragen. Daarbij zal ook Jan van Liempt van Urgenda aanwezig zijn, die aan het landelijke project meewerkt. Dankzij een subsidie van de gemeente Boxtel en de lopende cursus van Urgenda voor nieuwe adviseurs (Ecomediairs) in 's-Hertogenbosch kan de ECB een pioniersgroep vormen.

BREED ADVIES

Het gaat om een breed advies vanuit de fysieke kenmerken van het huis, de leefstijl en het aantal bewoners en het brede aanbod van technische voorzieningen die tegenwoordig voorhanden zijn, zoals bijvoorbeeld warmtepompen en infraroodpanelen. Aan de deelnemers van de pioniersgroep wordt een eigen bijdrage gevraagd van 175 euro.

Mensen die graag mee willen doen aan de pioniersgroep kunnen zich aanmelden bij Jan Juffermans, telefoonnummer (0411) 67 68 85 of e-mail: jan.juffermans@voetafdruk.eu.


Herbergviering

In de kapel van woonzorgcentrum Molenweide wordt vrijdag 30 oktober een herbergviering gehouden. Hierin staan verhalen uit de Schrift centraal en er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in sfeer van Taizé. Het thema is 'Een rijke oogst'. De viering start om 19.00 uur.