Afbeelding
Foto: Peter de Koning

tafeltennisploeg ongeslagen in competitie

Taverbo deelt punten met Hotak '68

Het eerste mannenteam van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo is na zes speelronden nog altijd ongeslagen in de hoofdklasse. Toch overheerste afgelopen zaterdag de teleurstelling na een gelijkspel in eigen huis tegen Hotak '68: 5-5. Het eerste jeugdteam won wél. De ploeg versloeg Waalwijk met 7-3 en gaat nu alleen aan kop.

Michel Sperling deed ook ditmaal weer wat er van hem verwacht wordt, namelijk al zijn partijen winnen. Weliswaar had hij het tegen de ervaren rotten uit Hoogerheide soms knap lastig, maar telkens wist de Boxtelse kopman een ontsnappingsroute te vinden. Naast zijn zeges in het enkelspel pakte hij met vaste dubbelpartner Teun Vlaminckx eveneens het punt in het dubbelspel. Vlaminckx wist zelf ook nog een enkelpartij te winnen. Dit gold niet voor Danny Smits, die in elke partij goed mee kon komen maar op de beslissende momenten steeds net tekort kwam.

Titelconcurrent ODT won met 7-3 van hekkensluiter Never Despair, waardoor deze ploeg uit Roosendaal verder afstand nam. Het gat tussen beide teams bedraagt nu vijf punten. Met nog vier speelronden te gaan, is dit nog altijd een achterstand die te overbruggen is. Zaterdag 31 oktober moeten in 's-Hertogenbosch tegen Never Despair dan echter wel de nodige punten gepakt worden.

lijstaanvoerder

Het eerste jeugdteam kende een bijzonder goed weekend. Zelf wonnen de jonge tafeltennissers met 7-3 van Stiphout en tegelijkertijd zag men de concurrent Valkenswaard verrassend onderuitgaan. Dani de Rooij had lering getrokken uit de wedstrijd van de week ervoor en liet deze keer geen enkel punt liggen. Lars de Laat was tweemaal succesvol en wist met Dani de Rooij ook de punten van de dubbel in eigen huis te houden. Remco Rooijakkers had moeite om grip te krijgen op het spel van de tegenstander maar wist hier toch nog één punt aan toe te voegen.

Waar men de koppositie tot vorige week nog moest delen is Taverbo/Sabo nu de trotse lijstaanvoerder in de derde klasse junioren. De voorsprong op de nummer twee, Stiphout, bedraagt vier punten.

Het derde jeugdteam incasseerde ondanks een aantal spannende vijfsetters met 0-10 een zwaar verlies.

Uitslagen afgelopen weekeinde

SENIOREN

Taverbo/Sabo 1 - Hotak '68        5-5

Taverbo/Sabo 2 - Stiphout        8-2

Taverbo/Sabo 3 - Stiphout        9-1

Taverbo/Sabo 4 - JCV        6-4

Taverbo/Sabo 5 - TTCV        4-6

Always Fair - Taverbo/Sabo 6        6-4

Veldhoven - Taverbo/Sabo 7        3-7

Unicum - Taverbo/Sabo 8        3-7

Veldhoven - Taverbo/Sabo 9        10-0

OTTC - Taverbo/Sabo 10        3-7

JEUGD

Taverbo/Sabo 1- Stiphout        7-3

Taverbo/Sabo 3- Rally        0-10

FOTO BOVEN: De 10-jarige Tja Yin Wang komt namens Taverbo in actie in de Startersklasse. (Foto: Peter de Koning).


Regerend kampioen BRTC weer terug in top drie

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) werden slechts drie wedstrijden gespeeld wegens uitstel van de partij tussen Sabo Boxtel en De Firma Fotografie. Taverbo Sabo 1, de kampioen van vorig jaar, staat door een 7-3 overwinning op Taverbo Sabo 2 weer in de top drie van de ranglijst.

Ronald van Dael en Cees Hems van Taverbo Sabo 1 wonnen ieder de drie enkelspelen, Van Dael was samen met Frans van Dun goed voor winst in het dubbelspel. Van Dun kon in zijn enkelspelen niet tot winst komen, waardoor de teller op zeven bleef staan. In de wedstrijd van Rotsvast tegen Taverbo Sabo 4 wist Jan Don zijn eerste partij van deze competitie te winnen. Dat was echter niet voldoende voor de eindoverwinning. Teamgenoten Bart Theeuwes en Geerta Pluut konden samen slechts drie punten toevoegen en ook het dubbelspel ging verloren. waardoor Taverbo Sabo 4 aan het langste eind trok. Opvallend was wel dat voor Toon van Geel voor zijn ploeg geen enkelpartij kon winnen terwijl Raymond de Boer zijn goede vorm weer liet zien met twee overwinningen en Peter de Rooij ook weer eens de volle winst opeiste.

Het duel tussen grand café Rembrandt en de Bat Boys eindigde in een ruime 8-2 overwinning. Frans Hermans en Paul Kuijs van Bat Boys wisten elk een overwinning te boeken op Aukje van den Heuvel, maar Tim Schalkx kon daar geen punten aan toevoegen. Voor Rembrandt bevestigde Eric van der Schoot weer eens goed in vorm te zijn met drie overwinningen in zijn enkelspelen en winst met Van den Heuvel in het dubbelspel. De overige drie punten voor Rembrandt kwamen op naam van Ad Brekelmans. Grand Café Rembrandt klom daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Uitslagen BRTC

Rotsvast - Taverbo Sabo 4        4-6

Grand café Rembrandt - Bat Boys        8-2

Taverbo Sabo 2        3-7

Programma BRTC

De Dommel - Sabo Boxtel

De Firma Fotografie - Bat Boys

Rembrandt - Taverbo Sabo 1

Taverbo Sabo 3 - Taverbo Sabo 2


BOXTELS KAMPIOENSCHAP: 500 WEDSTRIJDEN IN TWEE WEKEN TIJD

408 tennissers strijden om 37 titels

Van 31 oktober tot en met 15 november staan de Boxtelse tenniskampioenschappen op het programma. Deelnemers van de verenigingen LTV De Braecke, De Peppelieren, De Merletten en LTV Munsel strijden tegen elkaar.

Afgevaardigden van deze clubs organiseren jaarlijks de Boxtelse kampioenschappen, die twee weken duren. De wedstrijden vinden plaats bij De Merletten (hoofdlocatie) in park Molenwijk en LTV De Braecke (bijlocatie) in sportcomplex De Braken.

In 37 categorieën wordt beslist wie zich Boxtels kampioen mag noemen. ,,Het plannen van de 507 wedstrijden was een grote puzzel, maar het is weer gelukt", laat de organisatie weten. 408 tennissers hebben zich aangemeld voor het toernooi.

Het finaleweekend vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 november bij De Merletten.

FOTO RECHTS: Jelly Soet en Rob van Eert van LTV Munsel wonnen in 2013 de Boxtels titel in de categorie gemengd dubbel 5. (Foto: Peter de Koning).

Jelly Soet en Rob van Eert van LTV Munsel wonnen in 2013 de Boxtels titel in de categorie gemengd dubbel 5. (Foto: Peter de Koning).