Afbeelding
Foto: Crebas Fotografie

GRATIS FEESTQUIZ BIJ PARTYCENTRE DENZIZ OP 5 NOVEMBER

Quizzen serieuze zaak voor The Brain

MARC CLEUTJENS

Marc de Laat en Kiske de Leest mogen zich inmiddels eigenaar noemen van The Brain. De creatieve quizmakers uit Boxtel hebben van een grootste liefhebberij hun (deeltijd-)beroep gemaakt en werken op welhaast professionele wijze aan de samenstelling van ontelbare quizzen. The Brain bestaat vijf jaar en viert dat met een gratis pubquiz in partycentre Denziz op donderdag 5 november.

Vijf jaar geleden startte De Leest met plaatsgenoot Marco Hazenberg met het samenstellen van pubquizzen. Inmiddels heeft Hazenberg afscheid genomen en is De Laat toegetreden en slaagt het duo erin elke maand een kleine dertig teams naar Denziz te lokken voor een pubquiz. Teams krijgen meer dan honderd vragen voorgeschoteld in een ambiance, die dit seizoen extra gezellig is. ,,We zorgen zelfs voor tafelkleedjes en tafellampjes", lacht De Laat.

De vragen gaan over tal van actuele en historische onderwerpen, sluiten aan bij de actualiteit of doen een beroep op parate kennis van de deelnemers. Soms gaat het om weetjes, in andere gevallen gaat het om triviale onderwerpen die slechts een enkeling paraat heeft. Veel vragen worden ondersteund met beeld en geluid, zodat een geanimeerde quizavond ontstaat.

,,Het quizzen is in Boxtel een heuse rage geworden", constateert De Laat. ,,Niet alleen zien wij een steeds groeiend aantal liefhebbers, ook andere quizzen doen het goed. Kijk maar naar De Bokselse Kwis die meer dan vijftig teams op de been brengt. Ook Liempde en Lennisheuvel hebben een eigen quiz. Quizzen verspreid zich als een olievlek over Boxtel."

The Brain is inmiddels een quizbedrijf geworden dat de zaken serieus moet aanpakken. ,,We steken heel veel uren in ons bedrijf om aan alle quizverzoeken te kunnen voldoen", legt De Laat uit. Naast de maandelijkse quizzen bij Denziz maakt hij met De Leest quizzen voor bedrijven en instellingen, maar ook het verenigingsleven en onderwijsinstellingen. ,,We hebben al quizzen gemaakt voor bijna alle voetbalclubs in de regio."

LABORATORIUM

Speciaal vanwege het vijfjarig bestaan houdt The Brain voor haar trouwe teams een feestelijke quizavond in de bovenzaal van café 't Hart van Boxtel. Daar zijn de deelnemers van het eerste uur op zaterdag 21 november welkom voor een speciale quizronde. ,,Bij 't Hart van Boxtel is The Brain begonnen. Dat zaaltje was de bakermat, zeg maar ons laboratorium waar we allerlei ideeën hebben ontwikkeld en op een klein publiek hebben getest."

Donderdag 5 november is het echter groot feest bij Denziz, waar The Brain teams uitnodigt om ditmaal gratis mee te doen aan de maandelijkse pubquiz. Aanmelden kan via info@thebrain.nl. De pubquiz begint om 21.00 uur, de zaal is vanaf 20.30 uur geopend.

FOTO BOVEN: Kiske de Leest (links) en Marc de Laat zijn de creatieve quizmakers van The Brain. (Foto's: Crebas Fotografie).

Deelnemers aan een pubquiz van The Brain volgen de vragen op een groot beeldscherm in zaal Denziz.