De Stripe Big Band in actie tijdens de afterparty van het Dommeltheater, eind september op het grasveld aan de Deken De Wijsstraat. (Foto: Henk van Weert).
De Stripe Big Band in actie tijdens de afterparty van het Dommeltheater, eind september op het grasveld aan de Deken De Wijsstraat. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

BOXTELS ORKEST BESTAAT DERTIG JAAR

Stripe Big Band viert zesde lustrum in Liempde

MARC CLEUTJENS

De Stripe Big Band uit Boxtel heeft er een handje van om uit te pakken voor een bijzonder concert of verrassende uitvoering. De viering van het dertigjarig bestaan later dit jaar wordt op 28 november gehouden in Hof van Liempde aan de Nieuwstraat in Liempde. De titel: Stripe Music Event.

Grote concerten in sportcomplex De Braken. Een openluchtuitvoering aan recreatieplas De Langspier. En niet te vergeten een heus stadionconcert, op Boxtelse schaal in sportpark Molenwijk van voetbalclub ODC.

Tijdens dat concert werd op het hoofdveld van ODC een grote bühne gebouwd waarop alle optredens plaatsvonden. Het publiek nam plaats op stoeltjes op de grasmat en bezette alle stoelen van de hoofdtribune.

Andere hoogtepunten van de afgelopen jaren waren de themaconcerten, zals Stripe Casino en Stripe & Kids. De Stripe Big Band pakt de zaken graag groot aan en dat gaat ook gebeuren als in Liempde het zesde lustrum wordt gevierd.

LOKAAL TALENT

Met Stripe Music Event wordt zaterdag 28 november in Hof van Liempde een mix van oude en nieuwe nummers ten gehore gebracht. Zoals de liefhebbers van het orkest gewend zijn, wordt ook ditmaal samengewerkt met lokaal talent. Vocalisten die meewerken aan het lustrumfeest in Liempde zijn onder meer Auke Stook, Marlou van Griensven, Ingeborg Melis en Iris van der Weide. De muzikale leiding is in handen van Simon Bruul.

De trend die de Stripe Big Band met haar themaconcerten heeft ingezet, willen de muzikanten graag doortrekken als ze de rijksweg A2 oversteken en in Liempde een feestje gaan bouwen.

Na het concert van de big band volgt een spetterende afterparty waaraan wordt deelgenomen door de formatie G@zzerop, die een uitgebreid repertoire van pop, soul, rock en dance ten gehore zal brengen.

KAARTVERKOOP

Toegangskaarten voor het Stripe Music Event kosten tien euro aan de zaal. Ze zijn voor een bedrag van negen euro in de voorverkoop verkrijgbaar via de website www.stripebigband.nl. Het concert in Liempde begint op 28 november om 20.15 uur.