Medewerkers van de Geerts Adviesgroep steken de handen uit de mouwen in de Kindermoestuin op landgoed Haanwijk. Het Gemondse bedrijf was zaterdag actief op vijf locaties in de regio. (Foto: Peter de Koning).
Medewerkers van de Geerts Adviesgroep steken de handen uit de mouwen in de Kindermoestuin op landgoed Haanwijk. Het Gemondse bedrijf was zaterdag actief op vijf locaties in de regio. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Collega's Geerts Adviesgroep uit gemonde actief op vijf locaties in regio

Kantoorhanden uit de mouwen voor leefbaarheid

PETER DE KONING

Medewerkers van de Geerts Adviesgroep staken zaterdag de handen uit de mouwen op verschillende locaties in de regio. Het familiebedrijf met hoofdvestiging in Gemonde zet zich op deze manier in voor de leefbaarheid in de eigen regio. Voor het personeel werd het een bijzondere dag met nieuwe ervaringen.

De Kindermoestuin op het landgoed Haanwijk bij Sint-Michielsgestel was een van de locaties waar medewerkers van het Gemondse bedrijf aan de slag gingen. Enkele collega's sloegen de handen ineen bij het oude aardbeienveld. Daar moesten de netten, het gaas en de palen worden verwijderd om ze opnieuw te plaatsen bij het nieuwe aardbeienveld. Anderen haalden oogstrijpe groenten uit de grond, maakten gereedschap in orde, ruimden spullen op, reden met volle kruiwagens paardenmest of maakten zich nuttig met het omkeren van de composthopen.

NETTEN

,,De nieuwe aardbeien mogen vandaag de grond in en op sommige plekken moeten we de netten in orde maken. En dan is er nog wat kluswerk bij het hek en de poort", vertelde Jeanet André van de Kindermoestuin zaterdagochtend. Ze was erg blij met de hulp van het Gemondse kantoorpersoneel. ,,Dit is een heel ander werk dan ze gewend zijn. Ze zien iets van de mooie omgeving en kunnen vandaag lekker fysiek aan de slag. De Kindermoestuin bestaat nu drie jaar en voor ons is dit een heel bijzondere manier om deze mooie locatie weer eens in beeld te brengen. Dat maakt deze dag voor ons extra leuk."

Betrokken

Administratief medewerkster Mariëlle Vennix van de Geerts Adviesgroep was in het voortraject de drijvende kracht achter dit groepje collega's. Het kostte haar weinig moeite om er zes enthousiast te krijgen voor het werk in de Kindermoestuin. ,,Het is bovendien heerlijk weer, dat helpt zeker", lachte ze vanonder een aardbeiennet. Dat ze aan de slag moesten in hun eigen vrije tijd, vonden Mariëlle en haar collega's geen enkel probleem.

,,Via sponsoring zijn we al jaren betrokken bij allerlei activiteiten in onze regio", vertelde ze tussen de werkzaamheden door. ,,Deze manier van maatschappelijke betrokkenheid is nieuw voor ons. We hebben bewust gekozen om actief naar buiten te treden. We merken dat het gewaardeerd wordt en dat maakt het werk natuurlijk nog leuker dan het al is. Ook voor de collega's onderling is het goed om eens op een heel andere manier samen aan het werk te zijn. Zeker voor collega's van verschillende afdelingen die elkaar niet zo vaak spreken."

Bingo

Een stuk rustiger maar niet minder gezellig was het in Gemonde zelf, in het kantoor van de Geerts Adviesgroep aan de Dorpstraat 13. Daar hield het bedrijf 's middags een bingo voor ouderen van De Zonnebloem, met aansluitend alle gelegenheid om nog wat na te praten.

Verder was het Geerts-personeel te vinden op nog drie locaties in de regio. Zoals in zorgcentrum Mariaoord in Rosmalen en in dagactiviteitencentrum Zonhove in Son en Breugel. Daar stond pannenkoeken bakken op het programma, plus een wandeltocht en speurtocht. Verder ging een groepje collega's aan de slag bij Dierentehuis 's-Hertogenbosch bij de Oosterplas.


Herfstconcert
Sint-Arnoldus

Samen met het muziekkorps uit Spoordonk vormt de fanfare Sint-Arnoldus zondag 8 november vanaf 14.30 uur één orkest. De muzikanten verzorgen een herfstconcert in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Daar speelt ook de harmonie uit Middelbeers.

Onder leiding van de dirigenten Mariska Brienen en Jef van de Sande vertolken de leden van de twee fanfares onder meer musicalklanken uit The Phantom of the Opera en Les Misérables. Ook African Symphony van de Amerikaanse componist en muziekproducer Van McCloy komt op de lessenaar net als Ross Roy (Jacob de Haan). Na een korte pauze betreedt harmonie De Vriendschap uit Middelbeers het podium. Het concert begint om 14.30 uur; de zaal gaat een om 14.00 open. De toegang is gratis.



Biljartvereniging

Den Herberg op

zoek naar leden

Biljartvereniging Den Herberg in Liempde is op zoek naar nieuwe leden. De club speelt elke donderdag bij café Den Durpsherberg en viert volgend jaar het 35-jarig bestaan.

Den Herberg bestaat uit een vriendenclub die elke donderdag bijeenkomt om te biljarten. Jaarlijks organiseert de vereniging het 'nederlaagtoernooi' waaraan ook clubs uit omliggende dorpen meedoen. Volgens de vereniging is er nog plaats voor meer leden en zijn zowel ervaren als beginnende biljarters welkom.

Interesse? Kom op donderdagavond naar Den Durpsherberg aan de Dorpsstraat of neem contact op met voorzitter Wim Heijmans via telefoonnummer 06-15 58 16 95.