Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WILDMEN BLUESBAND EN BARRELHOUSE NAAR DENZIZ

Boxtel krijgt zijn eigen bluesfestival

MARC CLEUTJENS

Boxtelaar Jos de Wilde staat met zijn band Wildmen Bluesband aan de wieg van het eerste bluesfestival, dat zaterdag 28 november plaatsvindt in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. Naast zijn eigen band begroet De Wilde op de bühne de legendarische bluesband Barrelhouse en de groep Fridays, die eerder onder meer op Boer zoekt Band te zien waren.

De Boxtelse bluesgitarist organiseerde eerder al twee bluesnights in Boxtel en heeft nu besloten een heus festival te houden waar drie bands optreden. De Wildmen Bluesband, die eerder dit jaar een energiek optreden gaf tijdens festival Limuscene in Liempde, is vanzelfsprekend van de partij.

De groep van De Wilde heeft zich ontwikkeld tot een band van formaat met optredens in binnen- en buitenland. Op het podium staat een stampend gezelschap dat garant staat voor een spetterend optreden. De machtige vocale uithalen van Saskia de Nijs, het opzwepende Hammondorgel van Jan Heijmans, de uitdagende gitaarsolo's van De Wilde en de solide ritmesectie van Mark van Lieshout en Hans van Gaalen maken dat een show van de Wildmen Bluesband altijd in de smaak valt.

BB KING

De band Barrelhouse behoeft nauwelijks introductie. Na veertig jaar staat de groep nog steeds in clubs en op festivals. Barrelhouse was al eens te zien op North Sea Jazz in Rotterdam, de Rhythm 'n Blues Night in Groningen, het Peer Blues Festival in België en natuurlijk Moulin Blues in Ospel.

De band toerde onder meer met Albert Collins en stond in het voorprogramma van de legendarische BB King in Frankfurt en Groningen. Vijftien albums en een dvd heeft de band op haar naam staan; ze bevatten bluesnummers maar ook verrassende muzikale uitstapjes naar andere muziekstijlen, zoals country, rock, folk en jazz.

BLUESCOVERS

Fridays is een nieuw gezicht op het bluesfestival. Waar Wildmen Bluesband en Barrelhouse al eerder samen op de planken stonden, - ook in Boxtel - debuteert deze groep waarvan de bandleden afkomstig zijn uit Boxtel, Tilburg en Baarle-Nassau. Regelmatig wordt gerepeteerd in Tilburg.

Fridays begon ooit als powertrio, maar is na diverse wisselingen verworden tot een viermansband die bestaat uit Aart van Groningen Schinkel, Sander van Kasteren, Jacky Wattimena en Bas Meijs. De band speelt bluescovers zoals 'Little Wing' van Jimi Hendrix en 'The Thrill Has Gone' van BB King.

KAARTVERKOOP

Kaarten voor het Boxtelse bluesfestival zijn vanaf heden verkrijgbaar en kosten acht euro. Bestellen kan bij Jos de Wilde, telefoon 06-34 34 85 94, e-mail: jos_de_wilde@hotmail.com of via de website van de band: www.wildmenbluesband.nl. Bij Denziz vindt ook kaartverkoop plaats. Het festival begint op 28 november om 20.00 uur.

FOTO BOVEN: Jos de Wilde (links) en Saskia de Nijs in actie tijdens een spetterend optreden van de Wildmen Bluesband op Limuscene in Liempde. Foto: Peter de Koning).


Nohr de Vos zingt
in jeugdprom
Boxtel's Harmonie

De leerlingen van de harmonieën en fanfares uit de gemeente Boxtel beleefden vorige week een bijzonder geslaagd Klaverconcert. Het optreden vormde voor de jeugd van gastheer Boxtel's Harmonie een mooie aanloop naar de voorbereidingen van een heus promconcert in het voorjaar van 2016. Daarin zingt ook Nohr de Vos (foto boven), finalist van Junior Songfestival.

De jeugdprom wordt zaterdag 2 april 2016 gehouden in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. ,,Het Klaverconcert en het promconcert zijn slechts enkele voorbeelden van hoe mooi en leuk het is om samen muziek te maken", zegt opleidingscoördinator Mirjam Zweerts.

INTRODUCTIECURSUS

In november start Boxtel's Harmonie een introductiecursus waar deelnemers leren over notenschrift, ritmes en samenspel, maar ook over verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten en samenspel. De reeks wekelijkse lessen wordt afgesloten met een test en loopt tot maart. Aansluitend kunnen belangstellenden meedoen aan serie blokfluitlessen.

Wie na afronding van de cursus besluit lid te worden, krijgt les op een blaas- of slagwerkinstrument door een gediplomeerde muziekdocent. Deze leerlingen betalen in het eerste jaar alleen lesgeld, geen contributie; een instrument krijgen zij in bruikleen. Meer informatie: www.boxtelsharmonie.nl.

Afbeelding