Maud van Zanten (links) en haar vriendinnetje Fay Gregoire zingen in november tijdens drie uitvoeringen van de Bossche musical Het Narrenschip. (Foto: Henk van Weert).
Maud van Zanten (links) en haar vriendinnetje Fay Gregoire zingen in november tijdens drie uitvoeringen van de Bossche musical Het Narrenschip. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

What's Up Maud en Fay?

Elke woensdag en vaak ook nog op zondag oefenen Maud van Zanten (links op de foto) en haar vriendinnetje Fay Gregoire in 's-Hertogenbosch voor een musical. Die speelt zich af in Het Narrenschip, naar voorbeeld van het gelijknamige schilderij van een wereldberoemde man: Jeroen Bosch. Volgend jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat hij overleed en daarom worden in de Brabantse hoofdstad tal van activiteiten gehouden. De musical is er één van. De twee leerlingen uit groep 7 van de Angelaschool vertolken twee van de drie kinderrollen.

Jullie spelen in Het Narrenschip. Dus de voorstelling is op het water, op een boot natuurlijk? ,,Nee joh, niet op het water", zegt Fay. ,,Wel op een soort boot. Met allemaal gaten erin waarin artiesten optreden. Aan beide kanten van het schip worden tribunes opgesteld, zodat het publiek kan zien en horen wat wij doen."

Zingen jullie bekende melodieën? ,,Eigenlijk niet. Het is muziek die speciaal voor deze voorstelling is geschreven", vertelt Maud. ,,We moeten zingen met rare grimassen op onze gezichten en met gekke stemmetjes. Het schilderij staat vol met hele vreemde wezens en dat proberen wij in de musical na te bootsen."

De musical wordt opgevoerd in het Jheronimus Bosch Art Center aan het Jeroen Boschplein nabij de Hinthamerstraat. Wanneer zijn jullie daar te zien? Fay: ,,Wij spelen één keer tijdens een besloten tryout voor de pers en andere genodigden." Maud vult aan: ,,Ja, en nog twee keer voor het publiek. Op maandagavond 23 en donderdagavond 26 november. Het wordt dan wel een beetje laat, maar gelukkig krijgen we de dag erna het eerste uur vrij op school."

Volgen jullie buiten de musical ook nog muziek- of theaterlessen? Maud knikt: ,,Tot aan de vakantie had ik toneelles in Empel, maar dat was best wel ver rijden. Afgelopen weekeinde heb ik in Gemonde een proefles gevolgd bij Hebbes. Mijn moeder had erover in de krant gelezen. Het was erg leuk en dus ga ik me daar aanmelden." ,,En als jíj het leuk vindt, dan vind ik dat ook. Ik geef me ook op", zegt Fay.

Meer informatie en kaartverkoop: www.meierijtheater.nl. (Foto: Henk van Weert).