herinrichting entree krijgt vervolg

Oversteekplaats keert terug in Lennisheuvel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De nieuwe weg die is aangelegd richting bedrijventerrein Vorst A in Lennisheuvel, zorgde een aantal weken geleden voor discussie. In het kerkdorp zorgde de herinrichting voor onvrede én bezorgdheid onder de bewoners. Het gemeentebestuur zegde in Brabants Centrum toe een bezoek te brengen aan de plek. Dat heeft inmiddels plaatsgevonden én ook iets opgeleverd...

Vanwege de komst van bedrijven op terrein Vorst A in Lennisheuvel werd een nieuwe rijbaan aangelegd en de entree van Lennisheuvel heringericht. Bestuursleden van de Stichting Rond Kerk en Orion (RKO) lieten onlangs in deze krant weten enorm bezorgd te zijn. ,,Het is wachten op ongelukken", zei voorzitter Stefan van den Nieuwenhof van de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL). Daarnaast nam de gemeente in het voorbereidende traject slechts één punt over van het wensenlijstje in de definitieve plannen, ondanks dat er een bewonersavond werd georganiseerd waar diverse ideeën werden aangedragen.

De onvrede in het kerkdorp was voor wethouder Herman van Wanrooij aanleiding om anderhalve week geleden met wijkwethouder Peter van de Wiel en enkele ambtenaren op bezoek te gaan in Lennisheuvel en de herinrichting nader te bekijken. ,,We zijn in ieder geval overeengekomen dat de bekende oversteek bij groentewinkel Van den Biggelaar in de straat Lennisheuvel terugkeert", vertelt Van den Nieuwenhof.

Daarnaast neemt de gemeente nog een aantal andere punten onder de loep, zoals het ontbrekende stuk fietspad aan de zijkant van tankstation Texaco. Van den Nieuwenhof: ,,Het is nog onduidelijk wanneer de oversteek terugkeert." De voorzitter van CROL hoopt met name dat de gemeente lering trekt uit het proces rondom 'Ingang Vorst'. ,,Burgerparticipatie komt bij veel projecten in Boxtel terug, het is dan ook belangrijk dat de gemeente kritisch kijkt naar wat er in Lennisheuvel is gebeurd."

GRASKEIEN

Tijdens het werkbezoek aan Lennisheuvel van twee weken geleden werd ook een ander verkeersproject besproken: de herinrichting van de Mijlstraat. ,,Boxtel deed eerder de toezegging dat daar stroken met graskeien zouden komen om het verkeer te vertragen, maar die liggen er tot op heden nog niet. Tijdens het gesprek werd de toezegging gedaan dat die er voor het einde van het jaar zullen komen", aldus Van den Nieuwenhof. Inmiddels is duidelijk dat de tegels tussen 29 oktober en 5 november worden aangebracht. Het gedeelte van de Mijlstraat tussen het Staartsepad en de Pinkstelaarseweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.


Lezing over heksen

In dorpshuis De Es in Esch organiseert heemkundekring De Kleine Meijerij op woensdag 28 oktober een lezing over heksen en heksenvervolgingen, die vroeger ook in Brabant plaatsvonden. Oud-docent en heemkundige Jan Franken verzorgt een presentatie met beeldmateriaal. Leden van de heemkundekring hebben gratis toegang, overige bezoekers betalen twee euro. De lezing start om 20.00 uur.