De Boxtelse notaris Martijn van Rosmalen staat sinds enkele maanden in zijn vrije tijd op het podium als deejay Notarian.  Hij draait zijn favoriete muziek: dance. (Foto: DJ School Nederland).
De Boxtelse notaris Martijn van Rosmalen staat sinds enkele maanden in zijn vrije tijd op het podium als deejay Notarian. Hij draait zijn favoriete muziek: dance. (Foto: DJ School Nederland). Foto: DJ School Nederland

MARTIJN VAN ROSMALEN OP PODIUM BIJ ADE

Boxtelse notaris verzet zinnen als dance-deejay

HENK VAN WEERT

Een notaris die in zijn vrije tijd als deejay dancemuziek draait. Het lijkt een volstrekte tegenstrijdigheid, maar dat ís het niet. Niet in Boxtel althans. Martijn van Rosmalen draaide in de nacht van zaterdag op zondag tijdens Amsterdam Dance Event (ADE), het grootste clubfeest ter wereld dat 365.000 bezoekers trok, een record. En over twee weken staat deejay Notarian in Podium Boxtel, tijdens de afterparty van Vrienden van Boxtel Live.

Dancemuziek had altijd al zijn voorkeur en hij bezocht met zijn echtgenote drie grote festivals in de Verenigde Staten. Maar zelf als deejay op de planken staan, was nog nooit bij Van Rosmalen opgekomen. ,,Het is allemaal heel toevallig zo gekomen. Ik sprak in februari met een klant en we kregen het over de hectiek van alledag. Dat je ook eens tijd voor jezelf moet nemen en niet voortdurend kunt werken. En dat was bij mij in die voorgaande maanden wel het geval. Rond de jaarwisseling is het altijd topdrukte voor een notaris", vertelt Van Rosmalen die zichzelf deejay Notarian noemt.

DEEJAYSCHOOL

Van Rosmalen had niet echt een hobby en toen die klant voorstelde om eens een kijkje te komen nemen in zijn elektronicazaak, zei hij geen nee. ,,Ik nam een muzieksetje mee naar huis en ging draaien. Een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding was geboren. Maar al snel wilde ik wat meer en ben ik les gaan nemen bij DJ School Nederland in Gorinchem. In dit vakgebied geen onbekende: acht van de Top 100-deejays hebben daar hun opleiding gehad en komen er nog altijd om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen."

Via de eigenaresse van de deejayschool bracht deejay Notarian begin deze maand zelfs zijn eigen compositie uit: N-Motion. Het was één van de nummers die te beluisteren was in het halfuur dat hij zaterdagnacht op het podium stond in de Desmet Studio's vlakbij Artis. Daar, en op nog zo'n tachtig tachtig plekken schotelden, verdeeld over vijf dagen, in totaal zo'n tweeduizend deejays het publiek eletronische muziek voor tijdens het ADE. ,,Prachtig natuurlijk om zoiets mee te mogen maken. Allemaal dankzij het label Smile Creations. We maakten er met twaalf deejays samen een mooi feestje van: acht professionals en vier beginnende deejays waaronder ik. Een saxofonist en vier danseressen maakten de show compleet."

PUUR ALS HOBBY

Als deejay op de planken staan blijft een hobby, benadrukt Van Rosmalen. ,,Het is leuk om evenementen mee te maken, maar ik hoef er niet van te leven. Als ik de krenten uit de pap zoals het ADE kan meepikken, is dat natuurlijk prachtig. Ik geloof niet dat ik een natuurtalent ben, maar ik leer snel..." De kunst is om de nummers vloeiend in elkaar over te laten lopen. ,,De beats moeten aansluiten en dat is nog best wel lastig."

Hoe deejay Notarian het ervan af brengt aan de draaitafel, is zaterdag 7 november te beluisteren tijdens de afterparty van Vrienden van Boxtel Live. ,,Ik ben lid van Lionsclub Dommel & Aa die deze benefietavond houdt voor culturele projecten ten behoeve van kansarme kinderen in Boxtel. Ik vind het een eer na afloop in de kleine zaal van Podium Boxtel mijn muziek te mogen laten horen."

VERHUIZING

De plek waar Van Rosmalen deze week over zijn nieuwe hobby vertelde, lijkt in niets op een danceclub. Het statige herenhuis aan de Clarissenstraat waar hij samen met collega Monique van 't Hooft kantoor houdt, is echter niet lang meer het onderkomen van het Boxtelse notariskantoor. Nog voor de komende jaarwisseling wordt een ander kantoorpand betrokken, op de hoek van de Breukelsestraat en Baroniestraat, voorheen in gebruik bij woonstichting Sint-Joseph. Van Rosmalen: ,,Eigenlijk zou de verhuizing al achter de rug moeten zijn, maar het lukt nog niet goed om alle telefoon- en internetaansluitingen tot stand te brengen."

KAARTVERKOOP

Tijdens Vrienden van Boxtel Live treden in Podium Boxtel aan de Burgakker onder meer ook de band Gazzerop, zanger-gitarist Harry Hendriks, de Stripe Big Band en een klarinetensemble van de Gildenbondsharmonie op. Naast deejay Notarian (kleine zaal) draait Lionslid Peter van As na afloop popmuziek in de grote zaal. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn te koop bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en drogistij Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde) of via www.podiumboxtel.nl.

FOTO ONDER: De Boxtelse notaris Martijn van Rosmalen staat sinds enkele maanden in zijn vrije tijd op het podium als deejay Notarian. Hij draait zijn favoriete muziek: dance. (Foto: DJ School Nederland).