Wethouder Marusjka Lestrade (links) maakte gisteren met een Boxtelse delegatie kennis met het designproject FC DDW van Jules van den Langenberg (rechts). Een van de hoogtepunten was de presentatie van Boeruh Melk. (Foto: Marc Cleutjens).
Wethouder Marusjka Lestrade (links) maakte gisteren met een Boxtelse delegatie kennis met het designproject FC DDW van Jules van den Langenberg (rechts). Een van de hoogtepunten was de presentatie van Boeruh Melk. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

JULES VAN DEN LANGENBERG VERBINDT BOXTEL MET WITTLICH

Local Heroes wordt Voyage Voyage

MARC CLEUTJENS

De zomerhit Voyage Voyage van de Franse zangeres Desireless vormt het uitgangspunt voor de gelijknamige kunstmanifestatie die de Boxtelse ontwerper en beeldend kunstenaar Jules van den Langenberg gaat houden in Boxtel en Wittlich. Beide partnersteden worden in de zomer van 2017 met elkaar verbonden door op en neer reizende inwoners, die onderweg tal van kunstuitingen kunnen bewonderen.

Opvallend: als het aan Van den Langenberg ligt, reizen de deelnemers tijdens Voyage Voyage met de bus, de trein, de boot en zelfs het vliegtuig naar Wittlich en terug. ,,Wie bijvoorbeeld op de heenweg kiest voor de bus, moet op de terugweg naar Boxtel een ander vervoermiddel gebruiken." De designer heeft al uitgedokterd dat dit kan. Vanaf Eindhoven Airport kan met een klein toestel gevlogen worden naar Trier. ,,Een bootreis duurt minstens zeven uur, maar is mogelijk, van Wittlich aan de Lieser tot Boxtel aan de Dommel."

Van den Langenberg heeft Wittlich al enkele keren bezocht en wil inwoners verbinden. ,,Dat kan door onderweg opvallende kunstwerken van ontwerpers te laten zien en de reizigers met elkaar in gesprek te laten gaan. Want de reis op zich is nóg leuker dan het bezoek aan de dorpen zelf." De Boxtelaar wil onderweg ook optredens organiseren van muziekgroepen uit beide gemeenten en voetbalteams een interland laten spelen.