Burgemeester Mark Buijs (links) leidde politiemedewerkers rond in het gemeentehuis. Naast hem wijkagenten Ad Cleijsen en Jack van Rijs. (Foto: Peter de Koning).
Burgemeester Mark Buijs (links) leidde politiemedewerkers rond in het gemeentehuis. Naast hem wijkagenten Ad Cleijsen en Jack van Rijs. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

werkplek voor politie in gemeentehuis Boxtel

'Wijkagenten komen uit de stenen...'

MARIËLLE WIJFFELAARS

In het Boxtelse gemeentehuis wemelde het dinsdag van de politieagenten. Een beeld dat de komende tijd vaker te zien zal zijn. Wijkagenten hebben namelijk een werkplek gekregen in het gemeentehuis aan de Markt, zodat ze nog dichterbij de inwoners staan. In de voormalige postkamer in de vernieuwde publiekshal nemen de wijkagenten hun intrek.

In de gemeente Sint-Michielsgestel draaide al langer een proef volgens het nieuwe werken, Boxtel heeft deze overgenomen. Binnen de nieuwe werkwijze moeten politiemedewerkers vaker de wijken in en contact leggen met bewoners. Door de agenten te laten werken in de wijken én in het gemeentehuis, moeten er meer ontmoetingen met inwoners ontstaan.

Burgemeester Mark Buijs deelde dinsdag met plezier toegangspasjes voor het gemeentehuis uit aan de zes wijkagenten die regelmatig op hun nieuwe stek te vinden zullen zijn. ,,Meer de straat op en minder administratie, ik juich die ontwikkeling toe", stelde Buijs. ,,Het is een goede ontwikkeling dat de politie uit de stenen komt, want uiteindelijk gaat het om contact met de mensen en niet om een stenen gebouw."

Boxtelaren kunnen voortaan binnenlopen in het gemeentehuis en in gesprek gaan met de agenten. Op termijn moeten ook in de wijken plekken komen waar de politie te vinden zal zijn. Buijs: ,,Het komt de dienstverlening van de politie zeker ten goede."