Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

welstand positief over plan liempde

Weer vier woningen
in bouwplan Heideweg

Het bouwplan voor het perceel op de hoek Heideweg-Hogenbergseweg in Liempde is rond. Bouwbedrijf Stiekel BV uit Boxtel realiseert op deze plek vier woningen. Naar verwachting is de bouwvergunning eind dit jaar rond. De bouw kan dan starten in de eerste helft van 2016.

Aan de kant van de Hogenbergseweg komen twee vrijstaande woningen, aan de Heideweg verrijst een tweekapper. Aanvankelijk was sprake van vijf woningen, uiteindelijk koos het bouwbedrijf voor vier. Vier woningen passen binnen de huidige bestemming van het terrein,

Voor een plan met vijf woningen zou het bestemmingsplan aangepast moeten worden. ,,Bovendien wordt het plan dan wel wat gedrongen. Met vier woningen is de invulling beter", vertelde architect Cleem Snijders gisterochtend tijdens een toelichting voor de welstandscommissie van de gemeente Boxtel. Die oordeelde zeer positief over het plan. De architect en de welstandscommissie pleitten ervoor het rijtje van drie knotwilgen aan de Heideweg door te trekken richting Hogenbergseweg. Deze mogelijkheid wordt bekeken. Ook buigt de architect zich over een passende groene erfafscheiding bij de toekomstige tweekapper.


Proosten met 99 soorten bier in Le Temps Perdu

Café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel was zondagmiddag gevuld met ruim 150 bierliefhebbers. Vereniging Ehkimaz, afkorting voor 'een half krat is meer als zat', had voor het evenement gezorgd voor 99 verschillende soorten biertjes uit binnen en -buitenland.

,,Vorig jaar kozen we ook voor het thema '99 bottles of beer on the wall' en we probeerden dit jaar weer met zoveel mogelijk nieuwe bieren te komen. Ik denk dat we zondag 95 andere soorten dan vorig jaar aanboden. Als we dit thema volgend jaar wéér doen, wordt dat weer een hele uitdaging", grinnikt penningmeester Peter van Griensven van Ehkimaz. Hij richtte de club in 2007 op met voorzitter Koen Quaadvliet. ,,Momenteel hebben we 24 leden, in de leefijd van 25 tot 65 jaar", vertelt Van Griensven.

De organisatie had gezorgd voor biertjes uit Frankrijk en Oostenrijk. Toch was de lokale productie het meest populair. Van Griensven: ,,Zo werd veel gedronken van het proefbrouwsel van Dikkels, de dorpsbrouwerij die zich gaat vestigen in het pand waar voorheen boekhandel Elckerlijc zat. De brouwers hadden een blond en bruin biertje meegenomen."

De bierclub organiseert acht keer per jaar een bijeenkomst voor de leden om de kennis over speciaalbieren uit te breiden. En sinds zeven jaar komt daar een openbare bierproeverij bij, in het voor- of najaar. ,,Vanwege de temperatuur werd dit jaar ook gebruik gemaakt van het achterzaaltje van Le Temps Perdu", aldus Van Griensven. ,,Het stond in de middag in ieder geval goed vol..."

Belangstellenden die lid willen worden van Ehkimaz, kunnen contact opnemen met het bestuur van de vereniging via www.ehkimaz.nl.

FOTO ONDER: Er werd zondag veel geproost in Le Temps Perdu. Daar vond een bierproeverij van vereniging Ehkimaz plaats. Het evenement trok 150 mensen naar het café. (Foto: Gerard Schalkx).


Netwerkborrel

voor ondernemers

in de raadzaal

De Verenigde Ondernemers Contacten (VOC) Boxtel organiseert in samenwerking met JCI op donderdag 29 oktober om 20.00 uur een HerfstZon-borrel waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente Boxtel stelt de raadzaal ter beschikking.

Het college van B. en W. verzorgt een korte presentatie over Meewerken Boxtel, daarnaast organiseert The Brain een quiz voor de deelnemers. Aanmelden is gewenst en kan via e-mailadres zonborrel@gmail.com of via Facebook.

Het ontwerp van architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg op de hoek Heideweg-Hogebergseweg in Liempde.