Moniek Saris
Moniek Saris Foto: Gerard Schalkx

liempdse hockeyers verslaan emhc met 6-1

HCL-vrouwen nog altijd ongeslagen

Voor de vrouwen van HCL is Bakel een oude bekende. Het was zondag zaak om niet te kijken naar de uitslagen uit het verleden, maar de focus te leggen op de wedstrijd én punten te pakken. Met mooi combinatiespel vonden de Liempdse hockeysters na het eerste fluitsignaal de weg naar voren. Na een van achteruit opgebouwde aanval was de eerste strafcorner van de wedstrijd een feit. Fleur Schoenmakers tekende voor de 1-0.

HCL kon niet lang genieten van deze voorsprong. Door te makkelijk denken werden ballen ingeleverd en kreeg de tegenstander een strafcorner. Deze werd door Bakel goed benut met de gelijkmaker tot gevolg. Het Liempdse team wist de rust terug te pakken en liet weer mooi spel zien. Toch gingen de hockeysters met 1-1 de rust in.

COMBINATIESPEL

Door meer te passen, rust te behouden én makkelijke oplossingen te kiezen hoopte HCL er weer tegen aan te kunnen. Dit bleek positieve gevolgen voor het spel te hebben en er werd nogmaals een strafcorner versierd: 2-1. Via Randi van de Wiel en Marlie Schellekens kwam de bal bij Jaimy Diender in de cirkel terecht; koelbloedig werd 3-1 gescoord.

In de volgende fase ging HCL soms wat slordig te werk waardoor tegenstander Bakel terugkwam tot 3-2. Na dit dipje herpakte de thuisploeg het combinatiespel en werd Anneloes van den Hurk in de cirkel aangespeeld. Ze heeft bewezen een geboren spits te zijn en werkte de bal het doel in. De wedstrijd lag weer aan Liempdse kant en in de slotfase werd nog een strafcorner benut door Lieke Schoenmakers: 5-2.

Zondag 24 oktober zijn de HCL-vrouwen vrij, zondag 1 november staat een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Mierlo, op het programma

VENIJNIG

Bij het mannenteam van HCL lag onderschatting van de lager geklasseerde tegenstander EMHC niet alleen op de loer, maar sloeg ook venijnig toe. Na twintig minuten stond nog steeds de 0-0 op het scorebord. HCL leverde onnodig ballen in en vergat de bal rond te passen. Er werd naarstig gezocht naar het eerste doelpunten dat de druk van de ketel zou halen. Het verlossende moment kwam uit een strafbal die door HCL netjes werd benut. De rust werd aangekondigd net na het tweede doelpunt van de Liempdenaren.

Direct na aanvang van de tweede helft tikte EMHC 2-1 binnen. HCL herpakte zich snel met een serie prachtige doelpunten. De einduitslag werd afgetekend 6-1 in het voordeel van de Liempdenaren.

FOTO BOVEN: Moniek Saris aan de bal voor HCL. (Foto: Gerard Schalkx).

Libreteam 't Ivoor klopt Wapen van Liempde

BILJARTEN

De ontmoeting tegen het eerste libreteam van Het Wapen van Liempde/RegioBank werd een prooi voor de mannen van 't Ivoor 1 uit Boxtel. Twee van de drie partijen werden gewonnen. Uitblinker was Don van der Wiel die met een moyenne van 15.09 en hoogste serie van 114 caramboles de partij ruimschoots won. Chris Fasseur moest een dubbelpartij spelen en dat ging met wisselend succes. De eerste partij won hij ruim, maar in het tweede duel delfde hij het onderspit.

Ook het tweede libreteam van 't Ivoor trad aan Het Wapen van Liempde. Hier gingen de punten naar de tegenstander. Henk van Boxmeer kon als enige de winst in Boxtel houden. Het derde team won; Theo van Dongen en Math Hendriks bleven aan de winnende hand terwijl Gerard de Beer genoegen moest nemen met zes punten.

Het team driebanden-groot leed een nederlaag tegen BC Uden. Het grote verschil in het aantal te maken caramboles gaf hier de doorslag. Bernhard Legierse en Louis van der Meijden moesten het opnemen tegen spelers die meer dan de helft minder caramboles moesten maken. Beiden kwamen daardoor, ondanks goed spel, tekort en scoorden ieder acht punten. Invaller Jacques van Loon won zijn partij.

RECREANTEN

Bij de afdeling recreanten boog 't Ivoor 2 het hoofd voor VAR. Hier waren het Frans Klein en Ad Habraken die hun partij wonnen. Het derde team verloor nipt met één punt verschil van Het Veerhuis; Kees en Frans Maas waren voor 't Ivoor de winnaars op deze middag. Het eerste team maakte bij het driebanden-klein geen fout en won twee van de drie partijen tegen D'n Brouwer dankzij Frits Radema en Cor van Alphen. Jan Tils kwam slechts twee caramboles tekort. Het tweede team had maar één winstpartij en dat leidde tot teamverlies tegen De Piepers; Piet van Gendt had de eer om te winnen. Het derde team scoorde tegen Pas Buiten de volle 30 punten: Jacques van Loon, Theo van Dongen en André Vissers speelden een prima partij met winst tot gevolg.