BART DAMMERS SCOORT DRIEMAAL

ODC klopt Helmondia in doelpuntenfestival

Het duel tussen SC Helmondia en ODC stond zondag bol van het vermaak voor de toeschouwers. De tricolores trokken uiteindelijk aan het langste eind; na negentig minuten stond in Helmond 4-5 op het scorebord.

Omdat alle teams in de tweede klasse H dicht bij elkaar staan, zou het voor de ploeg van trainer Frank van den Berg goed zijn om eens een overwinning te behalen. Dat gebeurde in de uitwedstrijd tegen SC Helmondia. Op het achter het stadion van Helmond Sport gelegen hoofdveld, gingen de gastheren furieus van start. In de negende minuut kwamen de tricolores goed weg toen een inzet van SC Helmondia buiten het bereik van doelman Coen Hermans op de paal terecht kwam.

Twee minuten later was het wél raak. ODC verdedigde slecht uit waarbij Koen Kersten de bal op een presenteerblaadje aangeboden kreeg en namens de thuisploeg raak schoot. In die fase werd ODC van het kastje naar de muur gestuurd door de goed combinerende Helmondse formatie. Jeremias Carlos David, voormalig speler van Helmond Sport, was daarbij een ware plaag voor de Boxtelse defensie.

Na een halfuur spelen zag de verdediging van ODC er niet goed uit bij een omschakelmoment. Carlos David was vervolgens dodelijk efficiënt: 2-0. Vijf minuten voor rust liet ODC voor het eerst iets in aanvallend opzicht zien. Bas Verkaik zette vanaf rechts voor op Bart Dammers die inkopte waarna Remco Schellekens de bal binnenliep: 2-1. Ido Pijnenburg kwam even later vanaf rechts dreigend het strafschopgebied in en via-via kwam de bal voor de voeten van Dammers: 2-2.

HEET KWARTIERTJE

Na rust had ODC snel in de gaten dat er meer in zat. Door de druk van Dammers en Schellekens wist de Helmondse defensie het even niet meer en werd de bal zomaar ingeleverd bij Pijnenburg, die optimaal profiteerde: 2-3. Binnen tien minuten was het weer gelijk toen de Boxtelse defensie niet alert genoeg was en Carlos David van dichtbij voor 3-3 zorgde.

Ook die stand bleef niet lang op het scorebord staan. Nadat Verkaik nog een keer op de lat had geschoten, bereikte in de 66e minuut een verre uittrap van doelman Hermans teamgenoot Schellekens. De spits kopte de bal door naar Dammers die op zijn beurt doelman Knapen het nakijken gaf: 3-4. Twee minuten later werd diezelfde Dammers binnen de zestien gevloerd en mocht hij zelf vanaf elf meter zijn derde treffer van de middag binnenschieten: 3-5.

Met nog een kwartier te gaan scoorde ook Carlos David zijn derde treffer. Dat was tevens de mooiste van de middag. Van net over de middenlijn schoot de Helmondse spits de bal precies over Hermans in het Boxtelse doel. Zo stond het 4-5. Het werd nog een heet laatste kwartiertje maar ODC hield stand, al was het met hangen en wurgen.

ODC bezet nu de gedeeld zesde plaats met tien punten uit zeven wedstrijden. ODC heeft slechts drie punten minder dan koploper Volharding. Zondag 25 oktober wordt op eigen veld voor de beker tegen vierdeklasser WODAN gespeeld. Zondag 1 november gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Heeswijk.

van AV Marvel

Landgoed Sparrenrijk vormt zondag 25 oktober het decor voor de 48e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop, georganiseerd door AV Marvel. De wedstrijd voor recreanten en wedstrijdatleten is traditioneel de start van het crossseizoen.

Naast de officiële wedstrijden, verdeeld over verschillende categorieën van de Atletiekunie, wordt om 10.30 uur gestart met een loop voor recreanten. Deze loop, waarbij deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden van 1.500 en 7.700 meter, is voor iedereen toegankelijk. Vervolgens wordt gestart met de officiële Atletiekunie-wedstrijden. Inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang bij het inschrijfbureau nabij de hoofdingang van landgoed Sparrenrijk aan de Molenwijkseweg.