De hockeytalenten van MEP B1 gaan spelen in de Super-B klasse, bestemd voor teams uit de topklasse die de landelijke hoofdklasse net niet halen. MEP gaat in deze klasse wedstrijden spelen in heel Nederland.
De hockeytalenten van MEP B1 gaan spelen in de Super-B klasse, bestemd voor teams uit de topklasse die de landelijke hoofdklasse net niet halen. MEP gaat in deze klasse wedstrijden spelen in heel Nederland. Foto: Marc Cleutjens

WINST IN ZINDERENDE PLAY-OFFS

Jongens B1 van MEP gaan landelijk spelen

MEP B1 heeft zaterdag na een spectaculaire play-offswedstrijd tegen Best een plek in de landelijke Super B-klasse veroverd. MEP won op neutraal terrein – bij HOD in Valkenswaard - na een zinderende reeks shoot-outs en mag zich opmaken voor wedstrijden tegen landelijke topteams.

Deelnemen aan de Super B-competitie mag gezien worden als een bekroning van het werk dat beide trainer/coaches verricht hebben. Dankzij een vooruitziende blik was volop getraind op shoot-outs en dat wierp vruchten af. De jongens waren bovendien extra gemotiveerd dankzij korte filmpjes waarin ze werden aangemoedigd. Het waren filmpjes van familieleden, spelers van het eerste mannen- en vrouwenteam van MEP én toppers als Jelle Galema, Glenn Schuurman en Kampong-vedette Robbert Kempermann.

Best bleek zaterdag een taaie en fysiek sterke tegenstander die graag een snelle counter hanteert. MEP was desondanks de bovenliggende partij en drukte dat uit met een reeks strafcorners. Bij kansen voor Best hield keeper Bart Schermer zijn team overeind. Pas in de tweede helft kwam MEP op voorsprong via een strafcornervariant die door Jefferson Firmino da Silva in de goal getipt werd.

Een tijdstraf voor een van de MEP-spelers deed het duel kantelen. Best profiteerde en kwam op 1-1. Daarna liep een duel op de cirkelrand ongelukkig af door een fysieke overtreding met een strafbal tot gevolg. Hierdoor kwamen de Boxtelaren op achterstand. In de slotminuut scoorde Lucas van Wel echter 2-2. En waren shoot-outs nodig om een beslissing te forceren.

Na de eerste serie waarin alle ballen in het doel verdwenen, ging de tweede inzet van MEP naast. Best kwam op voorsprong en mocht zelfs, na een overtreding van de Boxtelse goalie, een strafbal nemen. Die werd huizenhoog overgeschoten. Nadat de vierde shoot-out ook door Best gemist werd, was de laatste voor MEP beslissend. Een rommelbal door de benen van de keeper had net genoeg kracht om over de doellijn te hobbelen waarmee de Boxtelse hockeytalenten hun plek in de Super B-klasse verdienden.

FOTO BOVEN: Staand v.l.n.r. Stijn Koesen, Jefferson Firmino da Silva, Jens van Leuken, Teun Langenhoff, Luc Willemse, Gijs van Dooren, Bart Postema, Niek Schellekens, Bram van Zandbeek, Sander van Esch. Zittend Floris Veldhuis, Jasper de Rooij, Felix Engbers, Wouter Langenhoff, Lucas van Wel, Julius van Oosterhout. Liggend: Bart Schermer.