SPANNENDE WEDSTRIJD IN GEMERT

Handbalsters zetten Tremeg opzij

De handbalsters van HCB '92 uit Boxtel hebben zondag keihard moeten werken om de volle winst te boeken op tegenstander Tremeg. In Gemert werd het na een zinderende wedstrijd 10-13 voor de Boxtelse speelsters.

HCB '92 ging goed van start doordat Judit Banyai de bal onderschepte en via een break de score kon openen. Nadat in een tijdsbestek van ongeveer tien minuten geen doelpunten genoteerd konden worden, was het Inge van Drunen die het scorebord weer in werking bracht.

In deze fase was HCB '92 de bovenliggende partij en kwam op een 0-4 voorsprong in Gemert. Daarna kwamen de vrouwen van Tremeg terug. Door snelle aanvallen alsmede verdedigingsfouten in de Boxtelse gelederen maakte de thuisploeg nog voor rust gelijk: 5-5.

In de tweede helft was het Tremeg dat als eerste het net vond. HCB '92 had moeite om de verdediging goed neer te zetten. Mandy trok de stand zo weer vlot gelijk: 6-6. De thuisploeg bleef echter trefzeker; elke aanval was raak in deze fase van het spannende duel. Ook HCB '92 speelde goed en passeerde de keeper van Tremeg met enige regelmaat. Het duel ging daardoor gelijk op.

Van Drunen wist het doel te vinden via een lage stuiterbal, Nonja van de Langenberg scoorde vanuit de hoek. Toen draaide de stand zich om en zorgde HCB '92 elke aanval voor een voorsprong. Ditmaal was het Tremeg dat steeds – met succes – in de achtervolging ging en de Boxtelse vrouwen kon bijhouden.

Dankzij een mooie stuitbal zette Van de Langenberg haar ploeg op voorsprong en werd voor het eerst echt afstand genomen. Daarna onderschepte Banyai de bal en maakte via een break 10-12. Met nog één minuut op de klok kreeg HCB '92 een penalty en die bepaalde de eindstand op 10-13.

Volleyballers Blox pakken volle winst

De volleyballers van Blox speelden zaterdagmiddag het eerste thuisduel. In sportcomplex De Braken werd tegenstander VVC Vught met 4-0 in sets opzij gezet.

De ploeg startte vol goede moed aan de wedstrijd. Blox verloor de eerste twee competitieduels en ook Vught had in de competitie al wat punten laten liggen, waardoor de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren.

In de eerste set moesten de ploegen voor ieder punt blijven vechten. De Boxtelse volleyballers trokken aan het langste eind en sloten de eerste fase met 25-19 af. De tweede set startte rommelig. Spelers van Blox konden elkaar niet goed vinden, waardoor de ploeg punten liet liggen.

Groen als Gras – Faes Entertainment        21.15

wedstrijd en won de set op het nippertje met 25-23.

spelverdeler

In de derde set klopte alles: passes kwamen goed aan, Joep van den Broek had een goede servicebeurt die een aantal fraaie aanvallen tot gevolg had.

Blox kwam op een 19-3 voorsprong, dat was het moment om tweede spelverdeler Sten IJsseldijk in het veld te brengen. Blox liet een paar punten liggen, maar pakte desondanks de derde set met 25-11.

De laatste set moest ook worden binnengehaald om de vijf punten te pakken. Dat lukte ook: 25-19. Hierdoor klimt Blox in het algemeen klassement. De volgende thuiswedstrijd in De Braken is op zaterdag 7 november om 16.00 uur.

FOTO ONDER: Mede door een goede servicebeurt van volleyballer Joep van den Broek (nummer 21) werd de derde set tegen Vught simpel binnengehaald. (Foto: Gerard Schalkx).