Vrijwilligster Marion van der Sangen van De Zonnebloem gaf zaterdag in supermarkt Jumbo uitleg aan wethouder Eric van den Broek over de actie 'Doneer een diner'. (Foto: Gerard Schalkx).
Vrijwilligster Marion van der Sangen van De Zonnebloem gaf zaterdag in supermarkt Jumbo uitleg aan wethouder Eric van den Broek over de actie 'Doneer een diner'. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

jumbo-actie geeft mensen steuntje in de rug tijdens feestdagen

Winkelend publiek doneert 300 bonnen

Vrijwilligers van De Zonnebloem stonden vrijdag en zaterdag in winkelcentrum Oosterhof om de actie 'Doe mee en doneer een diner' te promoten. Het winkelend publiek kan door middel van coupons een voor-, hoofd- of nagerecht doneren dat bedoeld is voor mensen die het financieel moeilijk hebben of zich eenzaam voelen. In supermarkt Jumbo zijn inmiddels ruim driehonderd bonnen verkocht. Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober vragen vrijwilligers van Voedselbank Boxtel aandacht voor de actie.

'Doe mee en doneer een diner' is een landelijke actie die in de supermarkten van Jumbo is uitgerold om mensen die in een financieel lastige positie zitten of eenzaam zijn, een feestmaal te bezorgen tijdens de feestdagen in december. De Boxtelse vestiging in Oosterhof heeft lokale organisaties gevraagd het initiatief te promoten in de winkel.

speciale stand

Vrijwilligers van De Zonnebloem, de stichting die wil voorkomen dat mensen met een lichamelijke beperking in een sociaal isolement komen, gaven vrijdag en zaterdag bij een speciale stand in de supermarkt uitleg over de actie. ,,We merkten dat het winkelend publiek de tijd nam om meer over de actie te weten te komen. Driehonderd bonnen is een mooie tussenstand", aldus Ton Claassen, voorzitter van de afdeling Boxtel-Gemonde van De Zonnebloem.

De actie loopt nog tot en met dinsdag 27 oktober. Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. Alle ingrediƫnten worden in pakketten verdeeld onder goede doelen, zodat zij een gezellig kerstdiner of -lunch kunnen bereiden voor deelnemers. Claassen: ,,Het is de bedoeling dat Voedselbank Boxtel en wij een lijst maken van deelnemers die in aanmerking komen voor een kerstdiner." De bonnen lopen in waarde uiteen van 1,50 (voorgerecht) tot 4,50 euro (hoofdgerecht). Vorig jaar werden in Nederland bijna 330.000 mensen verblijd met een kerstdiner door deze actie.