Maarten de Gans in actie tijdens een eerder optreden van Acting The Maggot in Podium Boxtel. Vrijdag 13 november is de band opnieuw te gast in Boxtel, ditmaal in gemeenschapshuis De Rots. (Foto: Peter de Koning).
Maarten de Gans in actie tijdens een eerder optreden van Acting The Maggot in Podium Boxtel. Vrijdag 13 november is de band opnieuw te gast in Boxtel, ditmaal in gemeenschapshuis De Rots. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELSE BAND BOUWT FEESTJE IN DE ROTS

Swingen van Derry tot Cork met 'Acting The Maggot'

MARC CLEUTJENS

Punk, pop, rock, folk, fun & music. Dat zijn de ingrediënten van de voorstelling 'From Pub 2 Pub' die de Boxtelse band Acting The Maggot vrijdag 13 november vanaf 20.15 uur opvoert in de grote zaal van gemeenschapshuis De Rots. De helft van de kaarten is al uitverkocht voor het onvervalste avondje Ierse folkmuziek waarbij Guinness rijkelijk zal vloeien en stilzitten geen optie is...

Onder leiding van de Boxtelse zanger Maarten de Gans is Acting The Maggot een echt bandje geworden en niet meer het 'project' dat twee jaar geleden neerstreek in Podium Boxtel. Toen werd een muzikale reis gemaakt die De Gans eerder met muziekvriend Rogier Peerlings aflegde door Schotland en Ierland. ,,Nu staat Ierland centraal en reizen we van pub naar pub, swingend en dansend van Derry naar Cork. Onderweg bouwen we voortdurend feestjes met liedjes van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners, maar er is ook ruimte voor ingetogen liedjes, vaak traditionals."

Acting The Maggot bestaat naast De Gans en Peerlings uit banjospeler Sjoerd van Ravenzwaaij, violiste Daniëlle van Berkom, accordeonist Tom van Aarle en percussionist Geert Hendrickx. ,,Waar we eerst een soort verlengstuk waren van het duo Rutger & Die Rooie, zijn we nu een echte band. We treden steeds meer op: in de Ierse pub van Amsterdam en binnenkort in Duitsland en Denemarken."

De keuze voor De Rots was snel gemaakt. ,,Een fijne, intieme zaal die de sfeer van een café prima benadert", oordeelt De Gans. ,,Dit keer hebben we alleen staanplaatsen om ervoor te zorgen dat we een echt feestje kunnen gaan bouwen."

Kaartverkoop via www.actingthemaggot.nl. Tickets kosten 14 euro.

FOTO LINKS: Maarten de Gans in actie tijdens Acting The Maggot in Podium Boxtel. (Foto: Peter de Koning).