Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GROEN LICHT VOOR THEATERPRODUCTIE IN HEILIG HARTKERK

Champagne bij Jesus Christ Superstar

Boxtel gaat volgend voorjaar een van de grootste lokale theaterproducties beleven die ooit in deze gemeente is opgevoerd. In de voormalige Heilig Hartkerk wordt kort voor Pasen de wereldberoemde musical Jesus Christ Superstar minimaal drie keer opgevoerd. Nog waarschijnlijker is dat de productie vaker te zien zal zijn...

De champagnekurken knalden gisteravond in parochiezaaltje De Hartslag bij de pastorie van de vroegere Heilig Hartkerk. De initiatiefnemers van Jesus Christ Superstar zijn er deze week in geslaagd om voldoende fondsen aan te boren om het ambitieuze theaterproject definitief door te laten gaan.

Nadat eerder de Rabobank Hart van de Meierij en het Prinses Bernhard Cultuurfonds flinke bijdragen toezegden, maakte het gemeentebestuur van Boxtel bekend 9.500 euro over te hebben voor de lokale productie waaraan zo'n veertig zangers, zangeressen, muzikanten en acteurs gaan deelnemen.

De deelnemers die gisteravond bijeenkwamen voor de wekelijkse repetitie werden als eerste verblijd met het bericht.

Op pagina 12: 'Kippenvel bij Jesus Christ Superstar'

FOTO BOVEN: De plastic bekertjes worden door initiatiefnemer Roeland Heesbeen (rechts) en Paul van Alphen (Podium Boxtel) gevuld met champagne... (Foto: Peter de Koning).