Afbeelding
Foto: Henk van Weert

DRUMSPEKTAKEL DOOR BOXTEL'S HARMONIE

Percussiegroep 'slaat slag'
met workshop en optredens

Boxtel's Harmonie biedt liefhebbers van slagwerk zaterdagmiddag 7 november gelegenheid om onder de titel Sla Je Slag deel te nemen aan een gratis percussieworkshop Sla Je Slag in grand café Rembrandt. Onder diezelfde vlag en op dezelfde locatie wordt 's avonds een drumoptreden verzorgd door de Maastrichtse sambaband Bateria Volle Petaj. Ook het eigen slagwerkensemble van de harmonie en De Aggemarvanhuisaf Band spelen.

De workshop wordt verzorgd door leden van de Limburgse sambaband. Dit soort orkesten is al jaren razend populair en omlijst tal van optochten en evenementen. Het slagwerkensemble van Boxtel's Harmonie repeteert onder leiding van het eigen lid Mark Koning bij tijd en wijle ook sambawerken en heeft de Maastrichtse club uitgenodigd voor een laagdrempelige percussieles. Deelnemers krijgen ter plekke slagwerkinstrumenten in bruikleen.

Bateria Volle Petaj treedt vanaf 20.00 uur ook op in Rembrandt, terwijl ook het slagwerkensemble voor het voetlicht treedt. Maar er klinkt niet alléén percussie. De Aggemarvanhuisaf Band, het populaire feestorkest van Boxtel's Harmonie, is ook van de partij. Het avondprogramma duurt tot 01.00 uur. Toegangskaarten kosten vijf euro (inclusief één consumptie) en zijn te koop bij grand café Rembrandt (Rechterstraat 56), telefoonwinkel Ring & Go (Rechterstraat 3) en kapsalon Iris (Molenstraat 30).