Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

binnenkort volgen meer speeltoestellen

'Jollebollen' zorgen voor kleurige Croonpassage

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Nu er meer ondernemers in De Croon gevestigd zijn, merk je dat er allerlei initiatieven ontstaan", aldus John van Hal van lunchroom Brownies & Downies. Zo werd onlangs de eerste succesvolle editie van het Wijnfestijn op het plein nabij de Croonpassage georganiseerd. Op deze plek zijn sinds maandag kleurige 'jollebollen' te bewonderen...

De gemeente Boxtel stelde begin dit jaar vijftien vouchers van duizend euro beschikbaar voor initiatieven in het centrum. Junior Kinderkleding, de winkel die dit jaar verhuisde naar een pand aan de passage, deed namens de Croon-ondernemers een aanvraag bij de gemeente Boxtel voor een aantal speeltoestellen, zoals een hinkelbaan en gekleurde ballen, die jollebollen heten.

Deze aanvraag werd gehonoreerd door de gemeente en maandag zorgde Hercules Speeltoestellen voor de plaatsing van de gekleurde ballen van rubber waarop kinderen kunnen staan en zitten. ,,We hoopten dat die dag ook de hinkelbaan werd gerealiseerd voor het pand van Junior Kinderkleding, maar het bedrijf gaf aan dat het plakmateriaal niet op de gebakken tegels blijft zitten", vertelt Van Hal. ,,Daarom zijn we op zoek naar alternatieven." Zo wordt gedacht aan stoeltjes in de vorm van een bloem of speciale stapstenen.

Boxtel

Lezing in ridderzaal

Frans Smulders, die theologie en bijbel studeerde en werkte als docent bijbelkatechese, verzorgt dinsdag 20 oktober vanaf 19.30 uur een inleiding over het evangelie van Marcus in de ridderzaal van kasteel Stapelen. De kosten bedragen vijf euro per persoon.

Van Hal geeft aan 'De Croon volop leeft'. ,,We denken nu alweer na over de feestdagen. Zo hebben we het plan een grote kerstboom neer te zetten waar mensen wensen in kunnen hangen. Het is mooi om te zien dat iedereen leuke ideeën heeft."

OP DE FOTO: Nabij de Croonpassage werden maandag gekleurde ballen van rubber verplaatst. Binnenkort komen er nog andere speeltoestellen voor de jeugd. (Foto: Peter de Koning).