De 42 duplexwoningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat worden na 2017 gesloopt. Wanneer huurders verhuizen, worden de huizen tijdelijk verhuurd via de vastgoedorganisatie Camelot. (Foto: Marc Cleutjens).
De 42 duplexwoningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat worden na 2017 gesloopt. Wanneer huurders verhuizen, worden de huizen tijdelijk verhuurd via de vastgoedorganisatie Camelot. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

SINT-JOSEPH GAAT HUURDERS ELDERS HUISVESTEN

Duplexwoningen wacht sloop na 2017

Woonstichting Sint-Joseph gaat 42 duplexwoningen aan de Van Hugenpothstraat en de Hendrika van Haeftenstraat in de wijk Breukelen slopen. Nu al is gestart met het herhuisvesten van huurders, na 2017 zullen de huizen plaatsmaken voor grondgebonden nieuwbouw.

Volgens een woordvoerster van Sint-Joseph zijn deze maand afspraken met huurders gemaakt over de te volgen procedure. Eind dit jaar wordt een sociaal plan gepresenteerd waarin alle rechten en plichten van zowel de woonstichting als de huurders staan.

De bewoners laten zich daarbij adviseren door de Woonbond, zo is deze week besloten. ,,Sint-Joseph wil ruim de tijd nemen om de bewoners goed voor te lichten over de herhuisvesting", verduidelijkt de woordvoerster. ,,We hebben al een bewonerscommissie gevormd waarmee we regelmatig in gesprek gaan om het proces zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen."

De duplexwoningen zijn kort na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en bestaan uit prefab-onderdelen. Volgens Sint-Joseph is renovatie veel te duur en is daarom gekozen voor sloop. ,,Hoe de nieuwbouw eruit gaat zien is nog niet bekend", zo liet de woordvoerster deze week weten. Soortgelijke eengezinshuizen aan de Van Hornstraat blijven behouden en worden door Sint-Joseph opgeknapt.

Deze week is in Breukelen gestart met de renovatie van het wooncomplex Den Bongerd waarin voornamelijk ouderen wonen. Deze ingrijpende klus duurt tot februari 2016.