Huub en Marie-Louise van der Pas startten 25 jaar geleden met een slijperij voor messen en schaatsen. Veertien jaar geleden kwam daar de winkel ChicCadeau bij. Sinds kort is de winkel aan de Breukelsestraat omgedoopt tot Sjiekkado. (Foto: Peter de Koning).
Huub en Marie-Louise van der Pas startten 25 jaar geleden met een slijperij voor messen en schaatsen. Veertien jaar geleden kwam daar de winkel ChicCadeau bij. Sinds kort is de winkel aan de Breukelsestraat omgedoopt tot Sjiekkado. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

sjiekkado aan de breukelsestraat viert zilveren jubileum

'Mensen reden geven om terug te komen'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,We hadden al een weekendje weg gepland, toen we erachter kwamen dat ons bedrijf op 10 oktober precies 25 jaar zou bestaan. Dat weekendje weg hebben we door laten gaan, het zilveren jubileum vieren we komend weekend met alle klanten", lachen Huub en Marie-Louise van de Pas. Het echtpaar vond het een paar maanden geleden tijd hun winkel aan de Breukselstraat in een nieuw jasje te steken, inclusief frisse huisstijl en naamswijziging. ChicCadeau, de winkel aan de Breukelsestraat waar mensen terecht kunnen voor cadeau- en designartikelen én hun messen kunnen laten slijpen, heet sinds kort Sjiekkado.

De flessen olijfolie en azijn zijn inmiddels voorzien van nieuwe etiketten en er zijn nieuwe visitekaartjes gedrukt in de nieuwe huisstijl in de kleuren, roze, grijs en wit. ,,Met de naam Sjiekkado hebben we de winkel naar 2015 getild. We willen laagdrempeligheid uitstralen", vertellen Marie-Louise en Huub. ,,Tijdens openingstijden zijn mensen van harte welkom eens binnen te komen kijken."

Huub startte 25 jaar geleden in een woning tegenover de huidige winkel aan de Breukelsestraat met een messenslijperij. ,,Dat kwam op ons pad", blikt de Boxtelaar terug. ,,Een vriend tipte me over een gereedschapsslijperij en ik had net een opleiding werktuigbouwkunde afgerond. Uiteindelijk bleek het om een messenslijperij te gaan." Huub probeerde zijn plaats in de wereld te veroveren. ,,Een recensie van topkok Wulf Engel in een horecavakblad waarin hij positief sprak over mijn bedrijf, zorgde ervoor dat ik mijn naam snel kon vestigen. Wat ik anders doe dan anderen? Dat is het geheim van de smid. Belangrijk is dat je kwaliteit levert en alles verzorgt voor je klanten."

messen

Ook particulieren uit Boxtel en omgeving zijn welkom om bij Sjiekkado hun messen en schaatsen te laten slijpen. ,,Ik merk dat dit in Boxtel nog niet bij iedereen bekend is. Ik zit regelmatig op de weg om messen van professionals te slijpen, maar de slijperij is ook voor inwoners uit Boxtel en omstreken. Een goed mes is erg belangrijk", aldus Huub. ,,Als je iets met een bot mes snijdt, gaat dat echt ten koste van het product. Als je een mes goed onderhoudt, hoef je dat maar één keer in je leven te kopen."

De winkel kwam er veertien jaar geleden bij. ,,Na een flinke verbouwing trokken we in 2001 in het pand aan de Breukelsestraat, waar het bedrijf en onze woning was gevestigd", vertelt Marie-Louise. Zes jaar later, in oktober 2007, besloot het echtpaar een grotere winkel te betrekken en verhuisde ChicCadeau naar de Kruisstraat. ,,We hadden de mooiste winkel van Boxtel", aldus Huub. ,,Het is echter jammer dat je moet constateren dat de resultaten uitbleven, hoe hard je er ook werkt. Dat heeft ons doen besluiten niet bij te tekenen voor het pand en de huur op te zeggen."

beleving

De winkel verhuisde terug naar de vertrouwde plek aan de Breukelsestraat 28 en is geopend van donderdag tot en met zaterdag. Klanten kunnen er onder meer terecht voor kookgerei, olijfolie en azijn van goede kwaliteit, glaswerk en cadeaus. ,,Wat tegenwoordig vooral belangrijk is, is dat je je onderscheidt ten opzichte van de verkoop via internet. Door middel van beleving, goede garanties en goed advies probeer je dat. En wat vooral belangrijk is: je moet mensen een reden geven om terug te komen", vertelt Huub. ,,Ik weet precies wat er in mijn winkel staat", voegt Marie-Louise toe. ,,We verdiepen ons in de producten en kunnen uitleg en advies geven."

Boxtel

Breukelen-Centrum

Begin dit jaar werd werd wijkplatform Centrum-Breukelen opgericht. Inmiddels zijn al diverse commissies gerealiseerd. Maandag 19 oktober wordt vanaf 19.30 uur een wijkvergadering gehouden. De locatie is nog niet bekend, maar belangstellenden kunnen zich via het secretariaat opgeven door te e-mailen naar wijk.centrumbreukelen@gmail.com.