netwerken op donderdag 29 oktober

Raadzaal Boxtel decor voor ondernemersborrel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De Zomerse Ondernemers Netwerkborrel (ZON) in Classic Park trok vorig jaar honderd deelnemers, terwijl de teller bij de LenteZon Borrel in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen al op 150 ondernemers stond. VOC (Verenigde Ondernemers Contacten), initiatiefnemer van de netwerkavonden, hoopt met de HerfstZon-borrel weer minimaal 150 ondernemers uit Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch te trekken. De gemeente Boxtel is donderdag 29 oktober gastheer...

,,Wij kwamen erachter dat er veel kleinere netwerkavonden bestonden", vertelt Joris van der Krogt, voorzitter van VOC Boxtel, de vereniging die 120 leden telt en bedoeld is voor kleine zelfstandigen. ,,Het lijkt ons juist beter als iedereen in de gemeente Boxtel die iets met ondernemen heeft, elkaar kan treffen op één avond." Dat resulteerde in de ZON-borrel in Classic Park. Voor de volgende borrel, die eind mei, werd de samenwerking gezocht met de Werkgeversvereniging Boxtel (WEB). ,,Er bestaan veel verschillende clubs in Boxtel waar ondernemers bij aangesloten zijn, zoals de WEB, Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel en JCI. Door de samenwerking te zoeken, ontmoet je weer andere mensen op zo'n netwerkborrel", zegt Van der Krogt.

ondernemend

De HerfstZon Borrel is een samenwerking tussen VOC en JCI, de club die sinds 1987 bestaat en dertig leden tussen de 25 en 40 jaar telt. JCI is vooral bekend van evenementen als de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) en Sint voor ieder Kind. ,,VOC en JCI zijn verschillend, maar hebben wel hetzelfde doel: mensen leren kennen, zodat je elkaar beter weet te vinden", aldus Ronald van Esch van JCI. ,,Door de HerfstZon Borrel, die bedoeld is voor ondernemers én mensen die ondernemend zijn, maak je je kring groter. En dat is het doel van netwerken."

Van der Krogt en Van Esch geven aan dat de gemeente Boxtel, die de netwerkavond op 29 oktober faciliteert, de ideale partner is. ,,Iemand van het college van B. en W. verzorgt de introductie van de borrel en vertelt over de nieuwe visie van de gemeente: Meewerkend Boxtel", legt Van der Krogt uit. Daarnaast keert The Brain terug, bestaande uit Kiske de Leest en Marc de Laat die quizzen in Boxtel en omstreken organiseren. ,,Tijdens de eerste borrel in Classic Park lieten we mensen op een informele manier kennis met elkaar maken door middel van drie quizrondes. Je komt met anderen in contact tijdens het spel en kunt tijdens de borrel verder praten", legt Van der Krogt uit.

De HerfstZon Borrel gaat donderdag 29 oktober om 20.00 uur van start in de raadzaal van de gemeente Boxtel. Aanmelden is gewenst en kan via e-mailadres zonborrel@gmail.com of via de Facebookpagina. Van der Krogt: ,,Inmiddels hebben we al zeventig aanmeldingen, het gaat hard. Ons doel is tweemaal per jaar een groter netwerkevenement te organiseren."


Stapel op voorlezen

Op een zestal woensdagmiddagen kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar met hun ouder(s) in de ridderzaal in kasteel Stapelen genieten van een voorleesactiviteit. Diny van Heesch leest woensdag 21 oktober van 14.30 tot 15.30 uur een boek voor over de avonturen van Ridder Florian. Toegang tot de voorleesactiviteit bedraagt 2,50 euro. De organisatie zorgt voor iets te drinken voor de kinderen en volwassenen.